Jobbar- vad annars??

Det blev inte bara färgning och en putsning av frissan, jag gav faster fria händer och detta resulterade i en asymmetrisk frisyr, endast skuren med kniv.. Hon såg ialla fall ut att ha kul, och nu när jag har gått in den under två dagar kan jag bara konstatera att jag är toknöjd med hennes prestation, som vanligt!

För vanlighetens skull har jag tillbringat även de senaste dagarna med att arbeta, det kan ju vara dumt att bryta mönstret!
Idag har jag dessutom haft introduktion på nya jobbet, och om jag inte har läst schemat helt galet börjar jag där nästa onsdag!! Känns riktigt bra att få lite stabilitet i livet igen och faktiskt kunna välja och vraka bland de extraknäck som dyker upp, och inte bara plocka på sig varenda tid för att man måste. Det är en jävla skillnad på att jobba för att man vill och för att man är så illa tvungen!!!

Tänkte faktiskt ta mig tid att fira detta med en välbehövlig hjärnrensning på fredag. Ska bara hitta någon som vill sällskapa mig i det tillstånd jag planerar att landa i!
Dagarna framöver skiljer sig inte ett dugg från föregående veckor- jobb, jobb å jobb.Tror jag är uppe i nästan trettio dagar i sträck när jag äntligen får min första lediga dag på måndag- fy faan rent ut sagt vad jag ska sova!!!!!

Nu är det dags att ta ut hund och sedan krypa till kojs- har många, långa dagar framför mig!!



Snurr på livet...

Tänk dig detta scenario:
Du sitter mitt i en karusell och den snurrar på tok för fort. Illamåendesnabbt.
Ställ dig sedan frågan; skulle du hoppa av mitt i speeden??

Svar: förmodligen nej,( om du inte lider av någon psykisk störning som gör att du inte lyckas dra verklighetsförankrade slutsatser), för att man kan slå halvt ihjäl sig- i bästa fall.

Just så här känns mitt liv just nu, jag har fastnat  i karusellen och jag kan inte hoppa av.  Jag har en överhängande känsla av att jag kommer chocka mig själv till döds om jag gjorde något sådant drastiskt..
Så jag klamrar mig fast och snurrar med i min vardagskarusell.
Men, det kommer bli lite bättre...
 
... för jag fick jobbet i Kalmar som personlig assistent!! Fick det bekräftat i torsdags kväll. Gick raka vägen till Pubben efter mitt avslutade pass hos S och firade! Så, jag börjar min introduktion på tisdag och sedan är det nattvak som gäller till 77% i månaden. Såå nöjd- nu får jag äntligen krypa ner i sängen när andra går till jobbet.. hehe.

I fredags skulle jag haft besök av A från Soc. men orkade inte, kände mig allt annat än pigg. Hann däremot med att vara supersocial- lunch med E, promenix och shopping med A, visit på söndagens arbetsplats och kräftskiva hos T med bl.a S, M, C och S innan det var dags för 5 timmars spring på Pubben. Nej, det blev inget dealande- det var för mycket folk och dessutom liveband, så det blev golvet istället. Riktigt kul och tokbra musik levererades!
Träffade P och L- som precis varit med om en händelse av mycket suspekt karaktär, under Bessys nattrunda. Jag bara dör!!!!  Men vad säger man? Utan fantasi vore i alla fall mitt liv fan så mycket tråkigare...
Hur som helst blev det ganska hyfsat med sömn, antagligen tack vare att P var ganska krasslig.. Tryckte på mr en burk slemlösande och Strepsils på lördagmorgonen, tyckte det var välbehövligt!

Som vanligt jobbades det även denna lördag. Netto först och därefter Pubben.
Vad ska jag säga? Om fredagen var bra, så slog lördagen ännu högre! Sprang återigen 5 timmar i sträck, och även denna natt brann det i trampdynorna när jag äntligen fick av mig skorna. Men lätt att det var värt det, hade så kul att jag hade kunnat forsätta ytterligare 5 h till!!! 
Väl hemma kom jag på att det förmodligen var dags att trycka i mig nåt, thé och nattmacka fick det bli..
Lyckades tappa/välta muggen över halva väggen, och som om detta inte vore nog så gick strömmen sekunden efter...
Fick sova några timmar innan larmet satte igång...

Öppning idag, söndag, och jag kan garantera  att det var segare än vanligt att ta sig ur bingen.
Jobbade bara ett minipass på 4 timmar till att börja med, hem, svidade om och satte kurs mot Blå- sista dagen för detta året. Sen kan jag ju bara drömma om deras vitlökssås fram till nästa säsong- jag längtar redan!
Därefter- jobb igen. Denna gång på ungdomsboendet, där jag inte inte har varit verksam de senaste 3-4 åren.
Men det är ett otroligt soft jobb, har pratat med en av de boende halva kvällen och därefter kollat på en ok bra film- Untraceble. Lite väl förutsägbar och med ett lamt slut bara.

Imorgon blir det till att stressa ut till faster och hennes salong för att äntligen ta itu med den grå utväxten. Sedan väntar ett kvällspass på SLG. Det första av sex denna vecka.. Hmm, jag gillar!

Tror inte att jag har så mycket mer att tillägga just nu..
.. så go´natt!

Goda grannar...

Konstaterande:
mina grannar har "spelasåhögtjagkanavmintotalkassasugandefjortismusik" vs. "jagkanfanslådigmedminreaggealternativtfunk"-battle.

Fråga
:
vad blir straffet om man hotar hyresvärdarnas dotter och svärson?

Min logik och slutledningsförmåga säger att jag ska hålla mig jävligt passiv.

Skenande tillvaro...

Det verkar som om jag kommer att få lägga mina svetsarplaner på hyllan...
Kom hem efter ena jobbet för att gå ut en sväng med hund och byta om till nästa pass, men får besked om att jag blivit dubbelbokad... Hamnar istället på en anställningsintervju i Kalmar med minsta möjliga varsel- som dessutom resulterar i att jag ska gå introduktion om knappt två veckor.. Det gjorde ju inte saken sämre att den för tillfället arbetande assistenten var bra snygg, och det var bara den ena av de 6 grabbar som är anställda där- jag riktigt känner hur bra jag kommer trivas där- som fisken i vattet!!! Så nu håller jag tummarna stenhårt..
Men som vanligt får min klarblå himmel aldrig vara helt molnfri...
Jag lovade A så sent som igår att jag ska bli roulettecroupier- pronto dessutom. Den utbildningen är det också meningen att jag ska påbörja så snart som möjligt. Jag vet inte hur jag ska hinna med allt..
Som vanligt är det allt eller inget i mitt liv... *puh* Men optimistisk som jag är tror jag det löser sig ändå!!

Efter mötet åkte jag och Bessy förbi A och Hamme för en kopp thé. Bessan tyckte A´s rottis Nero var stor, men till och med han förefaller liten i storleksmässig jämförelse med A´s kalv.. skillnaden var att Hamme inte försökte våldsbetäcka Fluffy, så efter att ha snott hans tuggben såg damen riktigt nöjd ut med tillvaron.

Landade på ön igen runt 23-snåret, sedan dess har jag skrivit en gigantisk "att-göra-lista", rensat och sorterat papper, plockat iordning samt betalat mina räkningar.. Jag är så sjukt bra ibland helt enkelt.

Imorgon blir det storstädning och Bessypyssel inför mötet med Socialen här hemma på fredag förmiddag.

Sleeping time.

Grattis Bettan...

Började den okristligt tidiga morgonen med att knycka rosor hos grannen, för vad är en födelsedagsfrukostbricka utan blommor? Nej just det- ingenting! Och jag visste att det fanns en mening med bullarna Kajsa släpade med sig från Condis. Så tack syster- you saved my ass!!
Det är bara att konstatera: jag kommer aldrig till himlen, men det är ju varken någon nyhet eller överraskning när det gäller  mig. Däremot kommer min morgontrötta byracka aldrig mer få vara my partner in crime- slöare och envisare jycke får man leta efter. Hade vi blivit tagna på bar gärning hade jag skyllt allt på henne...

Nu ska jag snart bege mig till jobbet- jag hatar tidiga mornar.. Ser fram emot nästa vecka då jag endast jobbar kväll, än så länge i alla fall!!!

Ezbjörn är .. hmm, halvdöd?

Har varit lite down de sista dagarna, förmodligen på grund av min nästintill uteblivna sömn i helgen. Mest bara trött hela tiden lixom.
Jobbat har jag oxå gjort ett par dar eller 16 i sträck, så det är väl egentligen inte ett dugg konstigt att jag känner mig som en sengångare- väääääldiiiiigt låååååångsaaaaaaaam. 16 dagar kvar innan jag har en helt ledig en dag dessutom- hur fan kommer jag att vara då? Nästan död förmodligen...
Och självklart var det övertröttheten som fick det att slå runt idag. Hopplöst rastlös efter jobbet, kidnappade A och drog en runda i Slottsskogen. Men det räckte inte riktigt, så när kombo J droppade in så blev det rally med Ezbjörn- SÅ KUL!! Nästa gång tror jag att pappa får följa med.. det var ju trots allt hans åker som nästan dödade bilstackar´n..

Ännu en arbetsplats inbokad.. Min gamla chef ringde och ville att jag skulle hoppa in tillfälligt. Eftersom jag lider av variationsbrist i min vardag (not) så tackade jag givetsvis ja..

Nu väntar Maria Wern, kvällsfika, därefter är det dags för Bessans runda och tvättstugan... och ett par timmars sömn.

Jag förstår inte...

Oh my God...

.. vilken nice helg detta blev! Ok, ja jag är så trött att jag knappt är vid medvetande, och ja, jag måste sluta leka 20 och leva i tron av min odödlighet(- jag är tant), men jag har ju så jäkla kul att det är näst intill omöjligt att säga nej...
Mr, vi måste försöka vara lite vanliga?!!

I fredags blev det en tur till M & C:O ute i skogen. Superduperkväll- fikamys, pratstund och Tarzan var precis vad jag behövde denna afton. Hämtade upp pojkarna i Kalmar på vägen hem och givetvis resulterade det i några få timmars sömn under lördagens morgon, men men...

Hamnade ännu en gång i Kalmar under lördagen, vi åkte typ dit och vände. Väl hemma i kollektivet igen blev det sen filmfrukost runt 15, en tantavila efter det och sen lite jobb.
Mina fortsatta planer för natten gick i stöpet- det blev 25-årsfesten i Räpplinge, men i nyktert tillstånd.. Mycket trevligt, skrattkramper i magen vid ett flertal tillfällen och anlände slutligen till kollektivet runt 2.30 med M,N & J i släptåg...
Den omarbetade planen var att bara stanna en stund, men när har jag lyckats lämna en fest i tid? Hade det inte varit för att stämningen blev lite ansträngd hade det med all säkerhet blivit ännu senare. Hur som helst, trött som en gnu hade jag nästan lyckats somna när jag blir återkallad till denna verklighet- sen var det kört...

...lämnade sängen ytterst motvilligt imorse för att bege mig till jobbet, allra helst när man vet att den som ligger och fortsätter tryna i min binge kan ligga kvar precis hur länge som det behagar, MORR ..
 Man är ju lagom snygg efter 3-4 timmars sömn, för andra natten i rad.. Men dagen har gått minst sagt snabbt och smärtfritt.. 

Nu är det dags att sova...

"Om du inte har tänkt att bli svetsare..."

... men det är ju precis det jag har klurat ut att jag vill bli när jag blir stor!!!
Ams-tanten måste ha fått ligga på sistone, eller så lider hon av svår schizofreni. Mötet gick över all förväntan och om jag inte förlorat min förmåga att läsa signaler så finns det i alla fall en chans till att bli beviljad en utbildning genom ams. Jag är fortfarande i chocktillstånd! Och dessutom var hon trevlig? Jag fattar ingenting!
Men sakta i backen när vinden blåser emot... But hey! I´m not there yet!
   

Senaste dagarna har bara inneburit jobb, 14 timmar både tisdag och onsdag.. så en kortis som idag på 6 h är en piss i Mississippi!

Imorgon blir det ett ännu kortare pass, sen bär det av över bron, in i Smålands djupa skogar för att träffa M & C:O...
Lördag hoppas jag kommer att innebära en massa hårdrock och mjölkdrinkar med P... Nu ska jag ta med Bessy på en långrunda och rensa huvudet! Känns som om det kan behövas!




 


Jobb och funderingar...

Har jobbat 15 h idag- ja, jag vet definitivt att jag lever.
Har inte hänt så vidare värst världsomvälvande händelser heller.
Är mest irriterad...
Har, som förmodligen så många andra, funderat över meningen med Ams. Allrahelst när det inte fungerar som det ska. Och detta betalar jag för? Av vilken anledning? Mina arbetsplatser har jag absolut inte fått genom dem.
Jag är tvungen att tacka ja till erbjudet jobb- annars blir jag utesluten ur min a-kassa ( som inte ens har kommit igång i väntan på fullständig utredning och beslutstagande!!). Samtidigt har min fantastiska handläggare mage att påpeka att ännu ett timvik inte är önskvärt med tanke på min framtida pension... Jag känner ett överväldigande (snart okontrollerbart) behov av att knäcka kärringen- ska vara där vid 10 på torsdag. Kan bli intressant... hmmm.

Jag kan väl för helvete pensionsspara privat, eller?

Fungerande hjärna efterlyses! Levereras senast torsdag klockan 9. Tack!

Grinigt värre...

Skulle ha skrivit är redan igår... men eftersom jag var på så kasst humör så pallade jag bara inte. Allt hade bara blivit färgat av min negativa ton, och fan vet om det är så mycket bättre idag. Känns som om det mesta bara jävlas, jobben, myndighterna, orken, humöret- ja livet i allmänhet.. Frågan är om jag inte hamnat i en återvändsgränd.. börjat snudda vid något jag inte velat kännas vid innan. Jag har helt förnekat 30-årskrisens existens och innebörd, men nu undrar jag om det inte är den som tränger sig på?? Men borde jag inte då vara nojjig över att jag är helt ointresserad av allt vad familj, barnaskaffande och tvåsamhet heter? Eller är detta kollektivliv en undanflykt från ensamheten? Och hur funkar den teorin när jag inte ens fixar att befinna mig i ett förhållande, utan att känna mig instängd, förpliktigad och kvävd? Mycket virrigt just nu... och värst av allt är att jag inte har någon plan för framtiden och livet. Funderar på att utbilda mig till något, flytta här ifrån, resa jorden runt- men frågan är vad, vart och hur? Kanske skulle jag börja med att läsa färdigt det jag håller på med, läsa upp mina andra kärnämnen, söka in på högskolan och vara klar lagom tills det är dags att gå i pension? Ett är då säkert- det blir banne mig inte bättre av att jag ödslar tid på att beklaga mig här... 

Snabb resumé av helgen: 
Den har varit riktigt bra om man bortser från mitt urusla humör....

 



Effektivt damen!!

Började dagen med frallor och varm choklad på Condis. Trots att höstkänslan i luften skvallrar om att sommaren nu förmodligen är överstökad så känner jag definitivt ingen större sorg över detta! Jag gillar ju hösten- man får klä på sig, mysa ner sig i sängen/soffan med sköna filmer, dricka mängder med thé och ta långa promenixer med hundskrället i blåsten.. me like!
Sällskapet på fiket var T, hann umgås en liten stund i alla fall.. Därifrån bar det raka vägen till S för att dricka thé, uppdatera och bekanta mig med deras nya familjemedlem- Buster... Satan så söööt!!!
Åkte hem för att bota dagens huvudvärk (ja, det har varit galet mycket skallebank de senaste veckorna..), men fann mig själv snart i färd med att sätta upp hyllor och tavlor. Dessutom borrade grannen i väggarna hur länge som helst, så sova hade inte gått i alla fall. Nöjd med min prestation och ett par huvudvärkstabletter senare knallade jag iväg till jobbet.
Plockade upp A på vägen hem för en kvällsrunda med Bessy. Hälsade på B, en av de boende på jobbet för att visa upp byrackan och ta en cigg. Han blev lite lätt överraskad, men det uppskattades! Vissa fastnar man lite extra för och B är min favvogubbe helt klart...
Efter en lite lagom lång runda landade vi i kollektivköket på thé och ett par omgångar yatzy... 3-0 till mig, haha..

Blev lite nervös när det ringde från Soc. idag. Min första tanke var att jag inte alls har sökt några bidrag. I nästa sekund fick jag förklaringen till varför hon ringde- jag har sökt jobb som kontaktman, men helt glömt bort det.. Jaja, även jag är ju bara människa.. ibland.

Nu ska jag knoppa, imorgon blir det Kalmar för att hinna träffa syrran innan hon sticker till Spanien..

Peace...

Det går bra nu...

Inte för att min CV blev så förbaskat bra, eller för att jag vet vad som önskas under en arbetsintervju, men jobb fick jag..
Var där och presenterade mig igår- jobbade mitt första pass idag.. nåt bra måste det ha stått, eller så lyckades jag väl babbla mig till det?

En av mina kunder var iallafall min lärare, som jag nu har lovat att skicka in resterande kursuppgifter till.. så nu är det bara till att ta tag i sitt studerande och avsluta skiten en gång för alla..

Veckan i övrigt har det  mest jobbats och varits social.. Igår käkade jag frukost med A, toklänge sen vi hittade på något,  idag var det kollektivmiddag när jag kom hem, imorgon har jag en frukostdate med T- som jag inte heller hinner träffa hälften så mycket som jag önskar att jag gjorde.. Fredag är det systerförmiddag- K åker till Spanien i 5 (?) veckor...
Har lite ont i hjärtat.. Vet inte om det är bea-såsen som krånglar med blodpumpen eller det faktum att min blonda, supersnygga LILLAsyster ska vistats bland en massa spanjorer, som gör att det kniper till lite extra? Nåväl, skinn på näsan har ju damen så det räcker och blir över, bara hon inte fryser så kan jag vara ganska lugn... ( internt...)
Lördagen ska ägnas åt min byracka.. hon ser fortfarande förskräcklig ut!! Kan det inte bara bli smällkallt nu så hon sätter vinterpälsen?? Folk kan ju tro att hon är vanvårdad!!  Många tror ju redan att jag har klippt/ ryckt fluffet av henne... Hua, hemska tanke!!

Helgen i övrigt kommer nog bli relativt lugn.. har inga planer på några större äventyr!  Men det hinner ju ändra sig, det är ju bara onsdag än så länge!

Trött som en sengångare är jag, så nu blir det till att lägga sig till rätta och invänta John Blund...

Lägger in ett par bilder på hur Fluffy White egentligen ska se ut...




                                                                                                                   None                                                                                                        
  

                                                                                                                                                      




                                                                                                   


Hjälp!

Nu sitter jag här mitt i natten igen, borde definitivt slagga för länge sen...
Men jag har nog  lite för mycket stress inom mig.. och kanske en liten gnutta ångest?
Ska på anställningsintervju imorgon- fick jag veta idag, klockan 16.34 piiiip...
Kruxet är att jag ska ha med mig min CV, givetvis datautskrift.. Lätt fixat lovar jag min eventuelle nya chef (?), syns vid 10 imorgon då! Tack och hej lixom- jag har ingen CV utformad för handels, jag är kass på att knepa ihop dem och jag äger ingen skrivare.. Och som om detta inte vore nog med käppar i hjulet så jobbade jag till 21.30 ikväll.. Bra gjort, perfekt planering, underbar timing. Har försökt bita i det sura äpplet en bra stund här nu, men min hjärna vägrar samarbeta och vill inte spotta ur sig fyndigheter som skulle kunna säkra min ekonomiska överlevnad ett tag till.. Fuck!!

Tänker bara sova nu och hålla hoppets fana så jävla högt att mitt undermedvetna känner tvånget att producera den bästa jävla presentation som någonsin skådats..

En arrogant gubbjävel och så...

... en bakfull Bg är inget man bör kombinera. Återigen måste jag spy galla över korkade hundägare som inte kan respektera andras principer. Förmodligen var det väl så att vi inkräktade på hans revir, ja gubbens alltså. Och detta är inte första gången han provocerar mig... så där avslutades kusins och min kanontrevliga promenix med att jag blev bannad.. Snacka adrenalinchock..

För övrigt har de senaste dagarna varit tiptop, trots att jag inte har fått jobba...

I fredags hände inte mycket. Somnade på eftermiddagen, vaknade inte förens vid 21.30. Kombosarna åkte till Tyskland för att ladda barskåpet, själv var jag mest rastlös med tanke på den sena, oplanerade tantvilan.. Kom i säng runt 3-tiden iallafall.
Blev väckt av J vid 9 på lördagsmorgonen och kunde inte somna om sen... 
Gick en långrunda med Bessan och städade av lägenheten efter det. Halvfartskalas med P & L.
Robinson en runda, sen hem igen. P trillade in vid kvart i 5 efter en  kalabaliktillvaro efter stängningsdags..  Vi måste sluta umgås på detta viset, för precis som vanligt blev jag tokpigg och kunde inte somna om.. Det smiddes planer, garvades - har fortfarande ont i magen och snackades till efter 7 i morse... Såå hopplösa!!

Och idag.. ja, jag har varit dagen-efter-seg hela dagen, så jag har inte gjort alltför mycket vettiga sysslor..
Alvarsrunda med Bessy, mat, film, försökte därefter återigen se Prestige men det blev en spontan tantvila istället. Kvällspromenixat med kusin och hund och nu ligger jag nyduschad i sängen sedan typ 2 timmar tillbaka. Har äntligen lyckats slutföra mitt Prestigetittande, nu ska jag bara avsluta detta inlägg- sen ska jag sova!! Natti natti...



Mest irriterad...

Hemkommen från Helsingborg igår, men innan jag landade blev det en tur till Blomstermåla och Västervik. Trevligt att träffa A igen. Sämst med de sociala plikterna, och har så varit ganska länge nu... Ska bli bättring på den fronten- omgående.
Har äntligen fått tummen ur och monterat ihop min nymålade TV-möbel. Så nöjd! Det är väl det enda vettiga jag lyckats åstadkomma idag. Förutom denna praktiska prestation har dagen tillbringats framför laptopen, skrivandes CV´n och skickandes arbetsansökningar, med mobilen fastklistrad i örat med myndiga personer, dividerandes om de mest trivala ting.. Så tröttsamt! Sen kom jag på att jag nog vill bli svetsare när jag blir stor, kollade runt lite och får väl förmodligen dessa drömmar totaldemolerade av Amshelvetet I.F på måndag, men det är ju värt ett försök iallafall -tror jag..  Annars får jag väl ge henne onda ögat, följt av motiveringen att för hennes eget bästa bör hon vilja kunna avanmäla mig på Ams.

Nu har Idol precis slutat. Blir lika fascinerad varje gång över folks självförtroende och totala avsaknad av självinsikt.. Men lycklig är jag- det är ju veckans höjdpunkt när människor frivilligt skämmer ut sig i TV!!

Nu ska jag ägna resten av dagens vakna tid åt Bessy. Stackar´n ser ut som ett fall av rävskabb, men det är bara vinterluddet som fällts av. Nybadad är hon oxå efter ett par dagars vistelse hos pappa med familj. Hon luktar gott iallafall...

Overandout...

RSS 2.0