18-20/6: METALTOWN!!!

Vaknade i fredags morse och trodde att jag försovit mig. Efter tre timmars sömn vaknar jag 5 min innan väckarklockan börjar bröla. Packade. Hämtade grabbarna. Bytte bil. Framme i Göteborg runt 13-tiden. Lämnade vårt bagage på hotellet och åkte direkt till festivalområdet nere i Frihamnen. Såg inte så där många band, Skinreds som lirar reggaeinfluerad punkmetal. Brian Welsh som var ok. Halvtaskigt ljud, men det kan ha varit blåsten som ställde till det. Sonic Syndicate var bra, trots den ena sångarens halvtappade röst. Lite Sabaton. Och slutligen en av de bästa shower jag sett- Rammstein som fyllt hela spelningen med pyroteknik! 
Dagens tråk var en direkt otrevlig merch-försäljare och en snorkig taxifröken. 
Landade efter sista spelningen i hotellbaren en stund. Somnade i ganska hyfsad tid trots allt.

Hotellfrukosten började lördagen. Somnade om efteråt. Lämnade grabbarna på rummet och åkte till mina andra pojkar. Såg bara 2 band; Bullet for my Valentine. Bra spelning. Och slutligen In Flames som levererade fullt ut! Tyvärr var det kallt. Så när vi skulle mötas upp för att ta taxi till hotellet fick jag ett smärre psykbryt- chauffören plockade aldrig upp oss. Vi fick 2 extra övernattande gäster, efterfestplaner och ingen ny taxi.  En nerkyld, trött, hungrig Jenny med värkande rygg + motgångar är ingen bra kombination.
Hoppade hemfärden, hängde på grabbarna in till stan istället, vann lite pengar, hamnade återigen i Frihamnen. Klockan hann bli halv fem innan jag smög in på rummet.  

Började med frukost efter 4 timmars sovande. Lämnade Eriksberg straxt innan 11.30, spättade på rätt bra och var hemma i Borgholm vid 15.30. Hämtade Bessy i Arbelunda och mat på Blå. Käkade middag och självdog sen ett par timmar. Skulle ha duschat Bessan, men orken räckte inte riktigt hela vägen, så det får bli morgondagens huvudprojekt. Vet inte vad fröken hittat på hos pappa, men man skulle kunnat tro att hon oxå varit på festival. Hon har sovit konstant sedan vi kom hem. =)

Nu ska jag se färdigt CSI. Hinner förmodligen somna innan det slutat, men vad gör väl det??



18/6: Hur man avslutar en torsdag kväll på ön...

Hela veckan har varit fullsmockad.
Idag har jag tvättat, lämnat återvinningen, pantat, vattnat blommor, städat, fotograferat, promenixat, varit på systrarnas skolavslutning, käkat middag på Pappa Blå med familjen och umgåtts med Lovisa.
På hemvägen höll vi på att köra på ett gäng förrymda kvigor. Bond-unge som man är, var vi ju tvungna att få tag på bonden samtidigt som vi lyckades fösa in dem på en åker och hålla dem kvar där. Inte nog med denna prestation- vi hjälpte dessutom till att få in dem i deras "hemma-hage". Perfekt timing med tanke på att jag lämnar ön för Göteborg och Metaltown vid 7-hugget idag. Närmare bestämt om 5 timmar. Å som vanligt har jag inte packat än. Men jag tar det när jag vaknar igen. Nu är det dags att sova, men slänger med några av dagens foton...
Bland annat de fyrbenta rymlingarna. =)


           

13/6: Oh la la la....

... my face is burning! Jag ska inte klaga. Nej det ska jag absolut inte. Underbart väder. Långpromenix med Bessy genom Slottsskogen och över alvaret. Och efter ca 15 min i solen brinner mitt fejs. Trots att det är helt inkletat med solskyddsfaktor 25. Men det var en skön/svettig promenad i alla fall.

Helgen har bestått av jobb, städ, promenixer och sovande. Igår gjorde det definitivt ingenting att jag sov bort det mesta av dagen. I dag känns det som ett helgerån att krypa ner mellan lakanen för att sova bort det fantastiska vädret. Fast å andra sidan hade jag ju inte kunnat vara ute så mycket mer ändå om jag inte vill se ut som en uppsvullen babianröv i nyllet! =) Fördelar vs nackdelar.

Veckan kommer att se ut på följande vis:

Måndag- sova, kontakta banken ( det börjar närma sig flytt så sakteliga). Hjälpa Emma lite. I övrigt bara ledig. =)

Tisdag- bilfix hos Peter-Peter. Lite shopping. Ev. en runda ut i skogarna.

Onsdag- Städ hos farfar. Vända kvarnvingar. Pubben med Metaltowngänget.

Torsdag- Mest ledig. Heldag i tvättstugan. Syrrornas skolavslutning på kvällen. Ev. fortsätta kvällen hos Lovisa.

Fredag- Söndag- METALTOWN. Äntligen!!!!

Det är vad som är inplanerat. Har dessutom tänkt att försöka klämma in ett par besök hos syrran, Sophie & Issa, fotografera lite på norra Öland, träffa Hanna och gå många långpromenixer!!!
Jag är ju faktiskt LEDIG!!!! Haha...

Javisst ja, så håller jag tummarna för att Nina inte får några telefonsamtal under dagen. Det betyder husköp i så fall. Ett sött litet grått i Nödinge... Inte ringa, inte ringa, INTE RINGA!!!!! ;) 

9/6: Stressig, men sjukt bra dag!

Fick sluta tidigare i morse, redan vid halv 5.
Lucky me, eftersom jag lyckats proppa även denna dag full med göromål!
Först en runda ut till fasters tvätthall för att städa bilen. Vidare till frisörfastern för att få lite ordning på vildbarret.
Därifrån och raka vägen ner till farfar och en oväntad kroppkaksmiddag! Kan det bli bättre?
Ja, faktiskt! För efter att ha käkat färdigt förflyttade vi oss till Gillis och den övriga gubbligan för kaffe på maten.
Förstå känslan; jag hör knappt vad de säger eftersom det mumlas en hel del på ölandska, de hör knappt vad som sägs eftersom vi snackar en snittålder bland gubbarna på 85 med tillhörande ålderstecken som kräver hörapparater och välartikulerat tal när det är fler än två personer i rummet. Men det hindrar ingen från att berätta gamla historier, spekulera i aktuella nyheter och diskutera händelser från årtal långt innan varken jag eller mina föräldrar var påtänkta! Och jag bara myser trots att jag saknar sammanhang i det mesta som sägs.
Jag å gubbligan säger jag bara! Oslagbart!
Åkte hem straxt innan 19. Beställt lite nya kläder. Slappat framför TV:n. Haft en full Joel på besök. Borstat den sista vinterpälsen av Bessy.
Så det är bara att konstatera, det har varit en förbannat bra dag! =)

Imorgon är det storstäd som gäller. Bessan ska badas. Blir det fint väder ska det nog hinnas fotograferas lite oxå! En fika hos Emma är inbokad. Kanske bara ta det lite lugnt.

Nu blir det crimeserier tills John Blund fångar mig!


6/6: Hård vecka...

Har lämnat en hektisk vecka bakom mig.
Jobbat 5 nätter i rad, måndag- fredag.
Haft ett hela 15 minuters totalt meningslöst "krismöte".
Fått utbildning i kommunens rapporteringsprogram.
Varit i Kalmar. Elverslösa. Hossmo. Hjälmstad. Bredsättra.
Stökat runt i lägenheten. Tvättat. Borstat Bessy.
Varit på 40års-kalas. Haft en utekväll med syster, P & D.
Tillbringat en lååång timme i Kårehamn medans L & D
tog ett natt-dopp.
Kört omvägar och ylat till Köttfärslimpan på beställning.
Haft sovsällskap och intressanta diskussioner.
Avslutat och fixat nytt el-abonnemang samt distributör inför flytten.
Invigt nya objektivet. 
 
Det var nog det mest väsentliga. Nu är det sovdax. Välbehövligt.


Lite gult och blått på Sveriges nationaldag, tyckte det var passande! =)


RSS 2.0