Årskrönika 2008

Ett berg-och dalbaneår är väl en lindrig beskrivning av detta förbannat komplicerade år!
Det mesta har skakats om, ur alla aspekter.
Året började med en total krasch. Var tvungen att bryta det mönster  jag hamnat i, annars hade jag förmodligen jobbat ihjäl mig. Så adjöss till friheten på landet- huset, hästen, fåren och katterna. Slutburet på ved, inget mer kånkande på vattenhinkar till hästen, inga mer brydderier angående det ständiga pysslandet med att få allt att fungera. Jag saknar ändå allt vad detta liv innebar, trots att det höll på att knäcka mig. I mitten på mars tog jag mitt pick och pack för att bli inneboende hos J. Lyckades på nio månader att köra mig själv och min ekonomi i botten.
Nästa smäll blev B, vilket var helt oväntat. Hans val, jag kan inte göra så mycket mer.. och nu är det för sent! Det svider.
Struligt på jobbet i Kroken under hela våren. Aldrig mer norra Öland som arbetsplats. Skaffade en backup-plan som var menad att träda i kraft efter sommaren. Gubben dog i början på juli. Lämplig tid att bli arbetslös.
Blev "flickvän" men upptäckte ganska omgående att detta inte alls var vad jag ville. Lade upp en breakupstrategi- som klaffade till 100%. Kanske lite för bra till och med. Nåja, jag kan bjuda på det, men det känns lite surt att jag ödslat nästan tre år på detta.
Jagade jobb som en besatt. Snittade trots allt 180 timmar i månaden hela året. Var på väg att få en svetsarutbildning beviljad av Ams. Fick anställning på min nuvarande arbetsplats i oktober.
Jobb ja.. Har cirkulerat på 11 ställen. Inte konstigt att det snurrar i hjärnkontoret ibland. 
Lite upp och ner känslomässigt har nog varit ett genomgående drag hela året.
2008 avslutas med att hästen avlivas den 29 december...
Det var väl den deprimerande biten på det stora hela.

Men det finns som sagt en mening med allt..

Jag lärde, tack vare flytten till J, känna hennes grabbar. Jag har dragit högsta vinsten. Har haft ständigt kul med dessa galningar sedan första dagen jag träffade dem. Det är till stor del tack vare dem jag fortfarande står på benen. Jag tror dessutom att jag har träffat min tvillingsjäl. Det liksom bara klaffar och jag har så sjukt kul med honom. Lycka!
Året har oxå inneburit kollektivboende x 3 för min del. Först hos J. Avancerade och flyttade till en 4:a och fick samtidigt med oss kusinen. Och är deltidsinneboende sedan oktober hos grabbarna när jag jobbar. Jag vet inte var jag hör hemma snart!!
Metal Town med grabbarna i juni var en höjdpunkt. Toppentripp, men känns som ett avslutat kapitel då allt är som det är. Har lärt mig en hel del om mig själv under året. Man dör faktiskt inte bara för att man låter någon komma lite närmare skyddsmurarna... I mina egna ögon ser jag mig som en blöt fläck av mesighet, men av någon anledning verkar det som om min omgivning inte delar denna uppfattnning.
Jag tror att jag på det stora hela är relativt nöjd med min nuvarande tillvaro. Fast jobb, ekonomin är jag på väg att få rätsida på, jag har de bästaste och underbaraste vännerna i världen. Min byracka mår relativt bra. Visst önskar jag att jag bodde själv lite titt som tätt, men efter att ha styrt mitt liv efter eget behag de senaste 14 åren kanske det inte är så konstigt att jag känner så! Men jag ska inte klaga, jag har tak över huvudet och det funkar bra än så länge.
Har dessutom en del kul grejer att se fram emot under 2009.
Pink i London med bästaste N. En tripp till Gävle för att träffa T för första gången på 13 år. Metal town och eventuellt en festival till i juni. Och en vecka på Visingsö hoppas jag kunna trycka in någonstans i mitt fullspäckade schema.

Några löften inför 2009 kommer däremot inte.
Jag gillar inte att ljuga, så jag skiter helt enkelt i att lova nåt jag ändå inte kommer att hålla!!!
Men jag hoppas att det kommande året inte kör lika hårt med mig som 2008 har gjort!

Så, då återstår det bara att önska mig själv och alla andra ett GOTT NYTT ÅR!!!


J. finns inte mer...

Juldagen är lagd under sträng sekretess.. Men fan så klockren syster jag har!!

Utgång med kusin efter jobbet i fredags, really nice.
High five på den du kusin! =)

Ingen tripp till Tingsryd som planerat i lördags.

Sov bort hela söndagen, kanske fullt förståeligt då vi inte somnade förens 8.
Jobbade. Nya vändningar, ser ut som om jag trots allt kommer att jobba själv hela nyårshelgen.
Skulle ju sitta fint med ett avslutat arbete.
Bessy får raketsemester hos pappa.

Måndag. Sovit bort även denna dag.
Extraknäck i kommunen i natt. Känns i kroppen.
Bara X antal pass kvar till nästa lediga dag...
Deprimerande nyheter. Jag gråter. Kul avslut på 2008. Fan oxå.

Jobbar vidare...

Vänd vindjävel, bara nån enda jävla gång?




 


Julfirande med rökig smak...

Om man bortser från att min käre far höll på att rökförgifta hela familjen och att min trötthet höll på att resultera i en dikesfärd så var julen riktigt mysig. Började dagen med att chocka min stackars mage med en alldeles för tungsmält jullunch efter 3 timmars sömn och däckade dessutom en kvart in i Kalle Anka- å jag som äntligen skulle få se hela programmet för en gång skull! Men jag har bara mig själv att skylla... Snabbvisit hos farfar, lämnade chokladen i fastrarnas tomma hus och levererade mammas julklappar på jobbet. Efter min välbehövliga powernap var det dags att jobba igen. En lugn kväll med Göta Kanal 2 och Tomten är far till alla barnen... 
Juldagen började med att jag vaknade 4.20. Kunde inte somna om. Typiskt.
Vid 9 var det födelsedagsfrulle med L och familjen, därefter en théstund med min akrobatiska farfar. Hahaha...
Nu har jag äntligen landat i kollektivet. Ska ta och städa lite, för stökigt hinner det konstigt nog att bli trots den lilla tid jag spenderar här hemma...

De har varit bögar hela tiden... PÅ JULAFTON. Mmmm Susanne Reuter- jag bara avgudar henne..

Julefrid???

Får väl börja med en uppdatering:

Lördagen var ämnad åt att sova ut ordentligt på. Men eftersom det aldrig blir som planerat, väcktes jag av grabbarna efter tre timmars sömn. Agerade julshoppingchaufför. Snabbt och lätt gick det till min förvåning...
Vidare till Blomstermåla för att träffa A. Tillbaka till Kalmar för att hämta Bessy och därifrån var det dags att åka hem till Öland. Väl hemma var det bara till att byta kläder, fixa facet och ila vidare till Pubben. Inställt pass blev en utekväll i Kalmar- bokstavligt talat!! No comments! Hem till ön igen i sällskap med M, J och T.
Finns väl egentligen en massa mer att blogg om, men jag väljer att hålla det för mig själv. Det som jävlats tankemässigt har jag åtminstone fått lite rätsida på.
Den traditionella julstressen har mig som vanligt i sitt grepp. Fast egentligen utan anledning då jag är klar med alla julklappar- köpta och inslagna. Mozartkulorna är färdiga, vilket innebär att jag inte kommer stå med det bestyret långt in på julaftons morgon som de senaste åren. Och ångesten över julfirandet har börjat krypa på så smått . Kommer i och för sig inte fira så "mycket" jul, bara några timmar med familjen mellan arbetspassen. Sedan måste jag ju förvisso åka runt släkten, önska trevlig helg och lämna över chokladen innan jag börjar jobba igen. Men det är bara mysigt.
I övrigt blir det enbart jobb framöver.. Tror jag är ledig söndagen efter nyår igen...

Får väl passa på att önska alla en....
... helvetes god jul och ett satans gott nytt år då också!!!


Hjärnknutar...

Många tankar att stångas med. Försöker mota bort dem, men sen när har det varit möjligt?
Nej, det är nog dags att börja ta tag i det som gnager och vänder hjärnan ut och in på mig.
Bringa lite ordning i kaoset. Fast jag vill inte... Vet ju inte alls vad som väntar mig. Det kan gå
käpprätt åt helvete eller så blir det kanske helt ok?

Wish I was too dead to care...

Jag TÄNKER flytta...

... jag VILL INTE bo kvar i kollektivet, men VART ska jag ta vägen? Vart VILL jag bo? Hus igen? Egen lägenhet? I VILKEN ände ska jag börja leta? MEN, jag TÄNKER fan i mig flytta!!!!





























Dessa tankar hann nog segla runt miljontalsgånger i min hjärna medans folk sprang ut och in i kollektivet, dundrade i trappan, tjattrade, ringde på dörrklockan, återigen sprang in och ut genom dörren och dundrade upp och ner för  trappan.... Jag var såå nära att starta upp datorn, leta upp vilken mäklare som helst, var som helst i landet. Bara för att komma bort från detta på stört! För det finns inget värre än när man bör/ska/måste sova och det inte går...
Jag var så nära... och så gick den där förbannade dörrklockan i sta´och börja´ leva jävel. Jag var i ögonblicket innan man är precis på gränsen till att somna.. Så där nära att man inte vet om man är död eller levande, man upplever att man nästan flyter iväg... där var jag, och blev ganska brutalt tillbakaryckt. Fuck it!! Gav upp efter en halvtimmes vridande och vändande i sängen. Insåg att det inte är någon idé att ligga kvar... Nu förbannar jag läget ännu mer. Klockan är snart 2, jag är så dödens trött, har alla problem i världen att hålla ögonen öppna. Och ja.. jag har hela 5 timmar kvar tills jag får gå hem och sova!









Men NEJ!
Jag SKA inte flytta ifrån kollektivet. Får väl försöka komma på någon fungerande lösning på problemet istället!!
Typ bo permanent i kollektiv nr. 2 kanske??

5 timmar kvar... Jag kommer att dööööööööö!

Nollställd...

Konstigt.
Känslomässigt omskakad. 
Förbannad.
På.
Mig.
Själv.
Reaktionen.
Helt jävla onödig.
Men fan så befintlig.


I won´t talk about this again...
Den första och sista repliken i en tyst fight.
Mäns oslagbara förmåga till att kommunicera.
Varför blev jag inte man? Jag är så ämnad!


Drömtydning...

Illamående, olyckor och sorg, kortvarig glädje, olycka (igen), ekonomiska svårigheter och obehag. Verkar bli ett bra 2009. Iallafall om man ska tro kombosens drömtydningsbok.
Men det är väl bara till att låta tiden utvisa hur väl det stämmer..

13-15 dec

Helgen som gått har inneburit jobb, på tok för lite sömn, ofrivilligt släktkalas och ett besök hos vildtoringarna i skogen.  
Fredagsnatten var lugn. Hann plugga massor eftersom kiddo snusade gott hela natten. Väcktes vid straxt innan åtta av att det fullkomligt exploderade ljudmässigt i lägenheten. Grabbarna hade förfest. Bara att masa sig upp, duscha och kila till jobbet. Fick även denna natt massor gjort på studiefronten. Damn I´m good!! =)
Några konstiga telefonsamtal mitt i natten blev det också, men jag börjar bli van.
Kom hem söndag morgon till en lägenhet som stank fylla och rök, mindre nice. Dessutom var sängen ockuperad, så det var bara att bädda madrassen och försöka sova. Somnade sist och vaknade givetvis först! 3 timmars sömn är definitivt inget drömscenario när det gäller mitt humör. Hamnade sedan på 7-årskalas med J & J. Sista natten på mitt tredagarspass var grymt seg. I och för sig sov pojken även denna natt, men fan vet om jag inte önskade lite att han hade kunnat underhålla mig de sista 4 timmarna. Ögonlocken var otroligt tunga.
Trodde jag skulle kunna sova ut ordentligt denna dag, men icke. Vaknade av att jag drömt en mardröm där Bessy blev ihjälstångad av två råbockar. Hon flög som en liten vit fluffig vante, med blodet sprutande omkring sig. Själv stod jag fastbunden vid ett träd och kunde bara titta på..
Somnade om och vaknade vid 13.40. 
Väl vaken och påklädd bar det raka vägen ut till M och kidsen. Efter räkmacka, thé och uppdatering var det dags att frigöra sadisten inom mig och gå lös med pincetten.
Ibland förstår jag mig inte på min kära vän. Hon har så konstig inställning till vissa saker. För jag vet inte om jag vill tro på att det skulle vara "en piss i Mississippi att klämma ut en unge i jämförelse med att plocka ögonbrynen"? Jag tror bara att hon försöker lura mig till att bli på smällen så att hon får bli moster! Haha.
Som vanligt cirkulerade många tankar och funderingar när jag åkte därifrån. Hursomhelst var det en toppeneftermiddag/kväll!!!

Julshopping och sarkasmer...

Idag har det faktiskt varit en bra dag, trots det tidiga uppvaknadet, mötet med skolan och det faktum att jag har sprungit runt på stan som en yr höna i sällskap med mina andra hönspolare Y och J. =)
Är egentligen nästan färdig med mina julklappar nu... Det är bara till Minna som det inte har inhandlats någon än.
Men så kommer det där köpbegäret och jag blir totalt slav under begäret till de fina, roliga, glittrande, tuffa, pedagogiska, onödiga, måstebaraha-julklapparna. Och inte till mig själv.. nej nej nej. Till Maja, Matilda, Minna, Ronja, Sigge, de fem "små" barnen jag redan köpt julklappar till. Som det är så jävla skitkul att shoppa till. Sedan finns det ju dem det inte alls är lika kul att hitta på saker till. Det blir lätt opersonligt då, och med all rätt får man skylla sig själv!
Men varför slösa pengar på något så trivalt som julklappar när det är för gemenskapen man samlas, tillfället att träffa hela släkten för att äta och mysa ihop. För julen är ju inte en kommersiell högtid. Där det ska bytas pengar och mätas kukar. Och folk är ju förmodligen inte så noga med vad de får, utan att det är tanken som räknas. Ändå är det  dessa hycklare som tittar ner i golvet och räknar tyst till 110 för att inte avslöja exakt hur missnöjda de är över att just deras julklapp var av fel märke, eller för billig i jämförelse med vad som gavs bort.
Känner att det inte är någon större förlust att jag jobbar hela julen, eller hela veckan och ännu lite mer därtill..
Hinner i stort sett bara stanna tillräckligt länge för att det ska vara alltigenom trevligt.
Och faktiskt, utifrån oss svenskar som är så mesiga, kan jag bara säga att i just storhelgssammanhang- då är ta mig faan lagom bäst!

Ensamdag i kollektivet...

Hur fördriver man tiden på bästa sätt när kollektivet är obefolkat en torsdag?
Jo, man städar, fixar ytterligare 200 mozartkulor, pratar i telefon, packar, skriver julkort, promenerar hunden i flera omgångar, vattnar blommorna, torkar bort choklad i hela köket, plockar i och ur diskmaskinen, bloggar, tar en dusch, går ut med Bessy en sista gång innan natten samtidigt som återvinningen förflyttas till soprummet, kollar på Röd drake, läser något kapitel i min nyligen påbörjade bok och slutligen: sovdags.
Nog hade man kunnat ha fan så mycket roligare en dag som denna, men jag har faktiskt fått en hel del gjort.

Helgen: bara jobb å jobb å jobb. Inleds med skolmöte 8.30 imorgon.
Lite julshopping med Y, ett besök på bilverksta´n och en fika med C är också inplanerad.
Kanske en snabbvisit i skogen hos trollungarna och M för att lämna lite julklappar.

Nu ska jag kika färdigt på Edward Norton och Anthony Hopkins...


Jaha, nu då?

Måndag: 300 Mozartkulor färdiga. Tack syster!

Tisdag: Fler Mozartkulor, lussekattsbak och slapparkväll hos M.

Onsdag: Soffan, soffan och återigen soffan.
Allmäntillstånd: det råder tankekaos. Konstig situation, men det är väl bara till att bita ihop, som vanligt.

Funderar vidare, utan att bli ett dugg klokare...




Pink, Pubben och julbord...

Pink.
I London.
Med Nina.
I maj.
Yes!
Definitivt något att se fram emot!

Julbord.
I Borgholm.
Med Sophie, Ia och Åsa.
Igår, lördag.
Definitivt proppmätt.
Absolut supertrevligt!

Pubben.
I Borgholm, givetvis.
Med Steve.
En lördag och söndag.
I december.
Hur bra kan det bli?
Över all förväntan!!
Ett sjuhelvetes bra team är vad vi är.

Julgodistillverkning.
I kollektivet.
Med Lovisa.
Kan sluta precis hur som helst!!
Uppdatering följer på den.

Nu:
Maaaaat!
Jag är så hungrig att det värker i magen.
Dags att göra något åt det!
Därefter Bessypromenix.
In other words;
I´m out of here.

Fredag natt/ lördagsmorgon...

Sandra, vad tänkte jag på? Ingen dunderfylla i världen kan få det stället roligt. I nyktert tillstånd framkallar det självmordstankar. Får ta och tacka H för att han har så otroligt intelligensbefriade vänninor. De var liksom kvällens höjdpunkt. Annars har utförsbacken varit brant.
Fredagsmiddagen med kollektivet och diverse annat löst folk var i och för sig tiptop.
Likaså dagen som spenderades i Kalmar med J och Y.
Inget gick dock upp mot tantvilan till 22, haha, fan- helt sanslös. Sov mig genom hela förfesten.

Veckan som varit har vart ok. I alla fall när jag väl piggnade till och slutade spy.
Utgång i onsdags med M och J. Lugn kväll, konstigt nog. Däremot lika sen som vanligt. Hmm...
Torsdagen städades det flitigt. Kombo J mig att julpynta tre veckor för tidigt. Jag är förlorad.
Filmkväll hos M- jag lyckades sova mig genom bägge filmerna. De skulle visst ha varit bra också. Typiskt.

Nu är det dags att krypa ner i sängen. Fullspäckat schema imorgon också.
Fast först blir det sovmorgon! Me like....

Och till er som undrat; NEJ! Jag är inte det minsta lilla på tjocken... Så, där var det dementerat!! =)

Nice life, ha?

Vad ska man säga? Livet suger rätt hårt, jag mår ständigt illa och vad fan gör man åt det? Äter jag så kräks jag. Och kräkas är något som definitivt inte ligger på Topp 10 över favvosysselsättningar. Så jag skiter i det där med käk ett tag.
Vädret suger, Bessy är halt, jag är uttråkad, utarbetad, trött på det mesta faktiskt.
Julen är i antågande. Den värsta helgen på hela året. Varför tänker jag inte gå in på eftersom det alltid finns "någon" som måste lägga sig i och anmärka på allt då. Behöver inte det just nu.
Känner mig ångest, men vet inte hur det kommer sig. Blev väl negativt influerad i helgen antar jag. Skit också.
Väntar bara på att det blir natt så jag kan glida runt i skogen och filosofera fritt, utan att riskera att stöta på någon. Bara mörker, ljud, osynliga djur, alla träd och så jag mitt i alltihop.
Nä, om man skulle ta livet av sig under tiden, för roligare än så här blir det visst inte.



Nice life...

Veckan har bestått av jobb och möten. Tacos och utgång med M, N, J & Y i onsdags. Jag körde. Tur var väl det. Fick lite hemlängtan, åkte hem till kollektivet, vände i dörr´n och hamnade hos M. Inte en lugn stund, fast det var ju inte oväntat. Men när "Take on me" skallade mellan väggarna i bästa falsett vid 04.45, började jag allvarligt fundera på om mitt liv ska vara så här.. även B i andra luren ifrågasatte vad jag umgås med för folk. Haha.

Lite shopping med Y och J har också hnnits med. Jag är snart färdig med julklapparna. Jag är sååå bra!
Kompade lite i lördags natt. Fortfarande inte helt pigg. Avslaget kalas på våran balkong när hund och jag kom hem. Fick styra upp hemfärden för M och N. Och blev kvar där. Somnade för sent som vanligt.

Nu ska jag snart ta en dusch, hämta tvätten, handla och sen vidare på en fika hos T- äntligen! Såååå länge sen. Jag har sagt det förrut, men kan inte påpeka det ofta nog: jag är för bedrövlig när det gäller att träffa mina vänner oftare än en gång i halvåret!

Sen är det jobb som gäller två veckor framåt....

RSS 2.0