29/3:Bästa helgen på evigheter...

Tycker att rubriken talar tydligt nog... så TACK ALLA, ni  är bäst!!!

VÄRLDENS STÖRSTA ELOGE till Kajsa och Lovisa, det hade inte bli´tt nåt kalas utan er!


27/3: Ungdomen är över...

... i alla fall om man ska tro min kära faster Tina! Men jag stuffar vidare i full avsaknad av åldersnojja och ångest! 
För inte vet jag om det är så stor skillnad från den ena dagen till den andra. Det gick så fort. Någon minut bara så var det klart. Det konstiga är att jag inte känner mig inte ett dugg äldre, så jag blev nog helt enkelt inte vuxnare över en natt. Men å andra sidan ser man det ur faster Karins perspektiv så låter det bättre: " Fast hur 17 kan du fylla 30 redan? Tycker att du föddes nyss och jag är definitivt inte mycket äldre än jag var då?!!"  Och det är väl så att jag delar den känslan lite med min faster, för hur faan hamnade jag som trettioåring i mitt liv? Trodde ju inte att jag skulle hinna förbi 25 innan det var dags för graven? Fast lite har jag ju lugnat mig de senaste åren, så lite klokare (läs tröttare) har jag kanske blivit! Mindre av allt som gjorde livet så jäkla mycket roligare då- polarna/ vännerna, de ständiga festerna, pojkarna/männen, de sena nätterna, skandalerna, skvallret, kollektiven, de dumdristiga upptågen, oförsiktigheten, efterfesterna, alla spontana roadtrips, impulshandlingarna, gratisfyllorna, torsdagarna på O´Keeffes. ( OH MY GOD!! O`KEEFFES!! Nostalgi!!! )Det ständiga ruset. Och det var så sjukt kul, mitt uppe i all undanträngd ångest och jävelskap. Det var värt varenda sekund!

Nä, jag kan väl bara konstatera att jag inte upplever mig själv som den 30-åring jag numera är....
På senaste efterfesten fick jag visa leg på att jag faktiskt hunnit så här långt.. PÅ  EFTERFESTEN!!! Haha.
Så ja´ä int´bitter.. på riktigt!! Jag tycker livet är rätt skönt faktiskt!

Dags att ta tag i nattens studier, önskade att jag egentligen låg hemma i min säng och inte hade följande göromålslista att ta itu med efter 10 timmars nattjobb:
Slutar 7.00 i Kalmar.
Hämta hund.
Köra till Öland.
Hämta Lovisa.
Låna diverse grejer till  lördagens kalas.
Åka hem.
Sova.
Rasta Bessy.
Thessan kommer efter/runt 13.
Vara social.
Fixa inköp - mat och alkohol...
Promenixa Bessy.
Baka pajer och tårtor.
Städa.
Pubben.
Bessy -nattwalk.
Sova... NICE!

Ser redan fram emot den sista punkten på listan!
Som tur är har jag mina extremt söta och hjälpsamma systrar som
assisterar mig- både fredag och lördag! Me like...

Nä, plugga var det!! NU!


22 mars: Lillasyster, 18 år...

... och jag sitter i Kalmar och pluggar istället för att gratta Kajsa som faktiskt numera får gå på krogen, köpa pissöl på ICA och hamna på kåken om hon inte uppför sig! Visst är det väl underbart att bli vuxen lillasyster?? Haha  ;)
Funderade en stund på om en liten jävla skitgrej faktiskt kan förstöra en hel vecka av toppentillvaro?? Nja, för sekunden kanske, men nej i det långa loppet finns det inte mycket som kan sänka humöret i övrigt!
I måndags kom jag äntligen i väg till Önnestad och Sissa. Bra väder, skön körning och några riktigt trevliga timmar med denna numera gravida tös!!
Hemvägen var väl inte riktigt lika exalterande, det var mörkt. Och jag såg inte ett skit för det regnade givetvis.. Men vad gör väl lite regn? Jag slapp ju iallfall bli blöt! =)
Tisdagen gick väl närmast åt till att sova, fixa lite i lägenheten och sova ännu mera. Jobbade natten i Kalmar.
Onsdagen var menad att ägnas åt skvaller och förtroliga samtal med min skogsvilding Maria.
Hann upp henne på stan, käkade lunch och svek henne ett par timmar för en thé med Pat. I Nybro av alla ställen! Men,men.. det funkade det oxå!
Oh my God vad denna människa är bra för mitt självförtroende!! Precis vad jag behövde- en energiinjektion á la Buddy P.
Lite scary oxå, men jag har nog hyfsad koll på mr trots allt!!  Tillbaka till skogen och Maria med kids. Käkade återigen och tog det mest lugnt i övrigt. Avslappnat trevligt som alltid.
Vidare från skogen till Kalmar, vid det här laget ganska mör eftersom sömnen fått stå tillbaka ganska rejält denna dag.
Men, men.. Man lever bara en gång! Så in till stan för att plocka upp Ylva, iordningfix hos Bettan och därefter till O´Learys. Ok kul, det manliga sällskapet var i och för sig allt annat än uppmuntrande. Men.. då hittade fröken sjöbusarna och givetvis blev det efterfest i A studentlya och allt var på topp igen. Gav upp runt 4.30 och landade slutligen hemma i sängen vid strax efter 5. Underbara sömn.
På torsdagen tog jag mig faktiskt friheten att sova ut lite. Lunchade med E, som oxå har gått och blivit på tjocken. Här går det undan. Får nog snart passa mig, vet inte om det smittar! ; )
Därefter kom Lovisa. Hade varit i Kalmar och fixat uppskrivningen! Grattis sis! =) Liftade sedan med mig hem till Arbelunda där det var dags att jobba lite..
I fredags var det en sån där fixardag igen. Ringde tråkiga, men nödvändiga samtal, städade undan, tog en powernap, stökade till igen, hämtade min cykel som stått på vintervila, och somnade nån timme och därefter utgång med Ylva. Träffade grabbarna. That´s it tror jag.. Ingen wow-upplevelse direkt. Åkte hem och kollade på G.I Jane resterande del av natten.
Lördag: SOV bort hela dagen. Gick ut med Bessy ett par gånger. Sov igen...
Ensam natt på jobbet = plugga!! Jag är så duktig när väl självdicsiplinen och motivationen infinner sig! Så målet är att jag imorgon ska kunna överlämna ett färdigt studiearbete till A.
Och idag söndag har jag varit ute på Värsnäs med Bessy, lyckats byta en lampa på bilen (det var knepigt..), pluggat och nu är det dags att inta sängen för att sova in natten!
Kommande vecka... Hmm, jag hoppas att jag står på benen av egen kraft söndag kväll!


21 mars: ?

02:45: Peppar med G.I Jane. Känns lite så, när man äntligen kämpat sig uppåt och det börjar kännas ok, nästan bra.
Då kommer nästa jävla bakslag. Inte lika blodigt eller brutalt förvisso, men lik förbannat ett stort , svidande jävla nederlag. Men jag kan den här biten, kände hur det bara klickade till i känslolåsen och så var den första etappen i processen avklarad, utan att jag egentligen kunde påverka det ett skit.. Per automatik helt enkelt.
Så jag sällar ännu ett blivande ärr till samlingen och stänger av på obestämd framtid.
Det är något jag behärskar otroligt väl i allafall...

Fredag den trettonde...

Rätt slutkörd just nu..
Inte depp, men såå trött på allt flyttande, jobbande, flängande och farande.
En lugn vecka eller kanske månad (önsketänkande!!) skulle vara lika välbehövlig som fantastiskt skön.
Bilen är reparerad. Lägenheten börjar kännas som ett hem. Det mesta är färdigshoppat.Jag har inte så mycket tankar kring omvärlden just nu, och det är nog lika så bäst det. Vet inte riktigt vad som händer och förstår nog ännu mindre.
7-årskalas för Matilda i tisdags. I övrigt skruvade jag möbler hela den dagen. Med sällskap av S. Nu har jag sår i handflatan efter skruvmejseln....  
Mycket jobbande och en hel hoper med möten, två bara idag. Sömn är överskattat.  Bessy är på semester hos kusin B. Fick lämna henne där efter att ha hämtat upp henne, Y, C, M och A-P på O´Learys igår natt. Kom hem runt 4.30 imorse, första mötet började 8. Bra gjort va, men det är inte så jävla lätt att bli trött på beställning när man "sovit in" natten.
Sover dåligt och drömmer konstigt nu igen. Blod betyder pengar. Jag har slagit upp det.
Ja ja, jag vet att det är stressrelaterat..
Ny dag imorgon- hämta Bessy, shoppa de sista inredningsattiraljerna, träffa Y, fixa födelsedagspresenter, ringa en massa viktiga samtal och skicka dokument (- som INTE får glömmas bort), hund ska stylas, å så måste jag sova in kommande natt för att orka med den. Varför får jag känslan av att det egentligen är ett gigantiskt ekorrhjul jag kutar runt i?

Ska åtminstone försöka ta det lite piano i helgen. Kalas på lördag förmodar jag. Med eller utan sprit är inte bestämt än..
Flytta vitrin/dvdskåpen hem till R. Försöka planera lite inför släktdagen som snart infaller. Puh! Det är nog banne mig det knepigaste just nu... Nästa vecka blir det ev. möte igen, en tripp till Önnestad och en runda till skogen och M med kids.
Den som lever får se...

7/3: Fuck that...

... så passande att det var just Korn och just den låten och just de orden som vrålades ut ur högtalarna, ungefär ganska så precis samtidigt som jag upptäckte att min förbannade bil vägrade starta. Och visst är det lite typiskt att jag just denna helg har valt att bosätta mig i A´s lägenhet inne i stan. Inte jättelångt bort, men fan så mycket avlägsnare än mitt 2:a hem tvärs över gården..ödets IRONI kallas det. Jag har inga svårigheter med att låta bli att garva just nu.
Ännu roligare är att jag redan innan bokat tid hos P på måndag morgon. Hur jag nu ska få dit åbäket?!!

Är inte direkt nöjd med någonting alls just nu.. Vill egentligen bara ligga hemma, vart det nu är, och isolera mig från omvärlden. Allt annat är ointressant och jag orkar inte bry mig om hur andra har det just nu.
Vill inte jobba, orkar inte... men måste ju. Har nästan kommit överens med mig själv att nästa veckoledighet ska få vara just det- ledig. Inga extraknäck. Inget flänga runt i en massa måsten och inbilla mig att jag har ett liv..
På tisdag är det förhoppningsvis dags att flytta möblerna, får väl se hur det blir med det.
Sen kanske jag kan titulera nya lyan som "hemma"?! Men det är väl sånt som märks...

Har drömt hur skumt som helst igen.. Något är i görningen, fast jag inte vet vad.
Kombo J var med i en del av den. Försökte blåsa oss på hyran genom att flytta in i lägenheten med folk jag vet att hon inte gillar.. Hmmm, mycket flytt i huvudet nu.
I en annan del av drömmen skulle jag försöka prata med J, men hans konstiga plastmorsa ville inte lämna över luren med anledning av att den skulle besudlas då. Mmm, såå normalt.

Dags att avsluta här.
Har ytterligare 3 timmar och 40 minuter kvar tills jag får gå hem.. Det suger!


6/3: Under construction...

Ja, en rubrik som symboliserar det mesta i mitt liv för tillfället..
Golvslipar´n var hyfsat kvick även han, och jag kommer kunna flytta in på riktigt efter helgen. Äntligen!
Är nästan helt klar med alla småprylars förflyttning. Hade tänkt ta det absolut sista idag, men det regnar och motivationen är som bortblåst.
Träffade Valle för första gången igår. Tror faktiskt att han tyckte om sin moster. Han skrek inte iallafall. Söt var han också! Hann dricka lite thé med syrran också...
Har dessutom hunnit ockuppera tvättstugan i ett par dygn. Hämtade hem alla ridkläder, hästtäcken och schabrak i tisdags. Ingen idé att ha det liggandes hos C nu när Jorrit inte längre finns. Men det tog emot att tvätta bort honom.
Har nog varit lite mycket denna vecka, vilket resulterade i ett totalt ras igår kväll.. Hatar mig själv när jag förlorar kontrollen sådär..  Nåväl, efter att ha  föreläst några förmaningens ord till mig själv och därefter somnat i ren utmattning, så har jag nog lyckats samla ihop det mesta av mig igen.. Har som vanligt ingen tid avsatt att krascha på.
Nu ska jag ta en dusch, packa, vänta på posten och sedan blir det till att sätta sig i bilen för att åka till Kalmar och jobba över helgen!

3/3:Det gör ont....

95-åringsmovesen är min vardag.. Varför gör det så ont att flytta?
Mina ben skriker rakt ut i ren protest bara vid tanken på att ta sig upp för alla dessa trappor...

Sitter och funderar på när jag senast kände mig så här överkördavendumpers-mosig. Ja, det var nog ungefär i augusti någongång, eller kanske när jag flyttade till huset året dessförinnan?
Nåväl, nu sitter jag här i min nymålade lya, har precis käkat frukost och ska strax gå ner i tvättstugan..
Det mesta utom möblerna är redan flyttat och inplockat, vardagsrummets målning gick bättre än förväntat och på det stora hela känns det rätt bra faktiskt...
Ska vara barnvakt ikväll, och tänker skylla på att jag kan behöva all energi jag kan få och därför vägrar att bära en enda pryl idag. Är ju lite ledig imorgon och på torsdag också...
Tänker faktiskt unna mig en powernap medans jag väntar på att nästa maskin ska bli färdig för upphängning! =)

Så får det bli- först tvättstugan, sen en powernap!
Jag behöver det!

RSS 2.0