29/1: Tidig kväll? Tidig morgon!!

Kvällen som var planderad att avslutas tidigt blev till en väldigt tidig morgon.. ajaj.
O´Learys bjöd på underhållning i form av psykfall, karaokee och fulla sjömän. Den förstnämnda hänvisade jag till Ölandsbrons högsta punkt. Ja hårt och okänsligt av mig kanske, men vissa saker skämtar man inte om i mitt sällskap och fortsätter man efter en skarp tillsägelse får man faktiskt skylla sig själv. Karaokee är karaokee, vad ska jag mer säga? Skadeglädje är den äkta sanna glädjen!!  =)
Och fulla sjömän, många var de oxå i slutänden, och det var givetvis odelat deras fel att lilla försvarslösa jag inte lyckades anlända till kollektivets trygghet förens efter 5.30 imorse.

Förbannade min egen oförmåga till självdisciplin en stund och satte sen igång med den eftersläntrande packningen. Efter att först hämtat den på torklinorna i tvättstugan!! Fick ialla fall en timmes sömn. Runt 8 begav mig halvt sovandes mot bussen som skulle ta mig till Stockholm..
Hade någon liten svag föraning om att det saknades något väsentligt till resans utrustning, men tänkte som vanligt att det löser sig.. Mmmmm jag hade glömt något- TÅGBILJETTERNA!! Smart drag, eller kanske inte! Det hela löste sig och efter mycket om och men sitter jag nu här med min favvoTess, i hennes supermysiga lya, i det förbannat kalla, vintriga Gävle. .. Faan hemma var det ju varmt ju!! =)
Nu är det dags för middag på McGill´s och sen blir det utgång!! Lovely!
Cheers mates!


28/1: Hopplösast...

.. ja, här sitter jag. Jag har inte ens påbörjat min packning eftersom det mesta hänger på tork i tvättstugan. Framförhållning? Nej det låter farligt och väldigt olikt mig.
Ska om en stund lämna Bessy hos pappa. Duscha, städa av lite och sedan ta mig till Kalmar för att umgås med Y och J. Får väl försöka att avsluta kvällen i lagom tid så att jag hinner packa och orkar ta mig upp imorgon bitti!
Jaja, det löser sig- jag hinner!! =)

27/1: Bessy <3 (mattes nojja)

Jag får visst det måla om, jävla klappträn det finns!!
Ibland lönar det sig att kolla upp saker och inte bara ta för givet att det är totalkört!!
Och nu bara bubblar hjärnan över av inredning och idéer. Kruxet är att jag kommer inte riktigt ihåg hur lägenheten ser ut. På den punkten har jag förvisso bara mig själv att skylla, kollar man sin nya lya efter 3 timmars sömn och på 10 minuter är det inte mycket som fastnar!! Så nu sitter jag här och försöker komma på hur långt det är mellan dörrarna i hallen, var snedtaket börjar, hur höga garderoberna var osv, osv... För det är ju inte lätt att planera utifrån att det kanske ser ut si och så... Men jag får måla om, glad är jag för det, resten löser sig med tiden!!

Tänkte att jag skulle begrava mig på inredningssidorna på nätet nu. Om inte annat för att slippa tänka på att min magkänsla har jävlats i en veckas tid- nåt fanstyg är det på gång, men jag vet inte vad. Och jag blir inte mindre orolig när min pälsbeklädda bästis ligger nersövd hos vetrinären.. I förebyggande syfte var jag tvungen att tala om för henne hur mycket jag älskar henne, om hon nu inte skulle överleva. Jo, för så är det.. det finns ingen individ i detta universum som får min blodpump att klappra på som hon.. Och när jag satt där med henne medans det lugnande skulle verka, slog det mig att det är ju så här det går till när man avlivar sin kompis, och då kom givetvis tårarna.. fast till vetrinären skyllde jag på min förkylning!  Snacka sjåpig, men det är i alla fall sällsynt!! Så nu är det sysselsättning som gäller fram tills att de ringer!!

Lite senare:
Allt gick bra och jag fick hämta min ömkliga, tilltufsade Bessy efter bara ett par timmar!! Har nog aldrig sett henne så lycklig över att få tillbaka sin matte! Det måste vara ömsesidig kärlek! <3

24-25/1: Jobbhelg...

Ännu en helg snart överstökad. Snabbt gick det som vanligt.
Vissa sömnproblem i lördags morse. Sorry Jompa!
Sov hela 2 timmar mitt på dagen. Var uppe vid 13 igen, rastade Bessy och begav mig sedan in till stan för att fika med J och M på Skafferiet. Skjutsade sedan A till tåget strax innan 17. Hem igen och försöka sova in ett par timmar inför nattens jobbpass.. Gick väl sådär va.

Lagom trött när jag kilade hem på söndagsmorgonen. Tog morgonrundan med Bessy och Balko(?). Stöp i säng och somnade nästintill innan jag hunnit landa med huvudet på kudden. Vaknade strax efter 12, fikade en sväng med lillebror K och åkte därefter hem och sov igen.
Sitter nu på jobbet och är mest sliten tycker jag. Seg natt och jag vill bara åka hem just nu!

Veckan är lika innehållslös som vanligt när det gäller mig!

Måndag: Sova, jobba.
Tisdag: Bessy till vetrinären. Ev. luncha med E. Städa.
Onsdag: Tvätta och packa. Fixa inför resan. Lämna Bessy.
Torsdag: Borgholm-Stockholm-Gävle.
Fredag: ?
Lördag: ?
Söndag: Gävle-Stockholm-Borgholm i sällskap med lillasyster L..
Grymt bra timing!!!

Uppdaterar förmodligen efter trippen till Gävle och the reunion med T, som jag inte träffat på 13 år!!!

22-23/1: Personaldag och fikadate...

Jaha, personaldag.. 8-16. Jag trodde helt ärligt att jag skulle dö när alarmet gick igång 5.30 igår morse!!
Vet inte när jag var uppe så okristligt tidigt senast? Jag är ju van att vänta in de sista timmarna den delen av dygnet, och därefter få sova. Bakvänt kändes det i alla fall...
Dagen sprang på bra, mycket information och en del uppgifter att lösa.
Efter detta var det fikadax med J inne på Skafferiet. Ett par timmar fördrevs blixtekvickt och runt 18.30 var det dags att ta tag i hundrastandet. Ut till N och J för att hämta Bessy och vidare mot ön.
Hämtade L för att kolla på film och dricka thé... Som vanligt somnade jag efter ett par minuter av filmen!
Förflyttade mig in till sängen och somnade genast om igen!

I morse vaknade jag en halvtimme innan väckarklockan. Passade på att fixa mina räkningar medans jag väntade på att lillasyster skulle vakna.
Mot Kalmar vid 8, plockade ut L nya telefon på vägen och bra stund innan avtalat möte lämnade jag henne utanför Bauer.
Gjorde ett litet besök hos Peter-Peter, som fixade mina slangar till spolarvätskan.. Snällast i världen som vanligt! =)
Hämtade upp L igen, gjorde stan, begav oss mot IKEA för en inspirationsrunda...
Tog en runda med Bessy ute på Värsnäs. Upptäckte att jag tappat en krona på en av mina tänder. Skit oxå.
Nåja, peppar peppar, än så länge gör det inte ont i alla fall! Fick en tid den 11 februari. Nära och bra.
Efter mycket om och men landade vi ute i Oxhagen. L mest för att hon väntade på bussen. Jag för att jag skulle köra henne till bussen och därefter sova.
Och vad jag hade kunnat sova om det inte vore för den lilla enkla detaljen att de nyinflyttade grannarna håller på att göra schweizerost av sina väggar med borrmaskinen.  Men ja´ ä´ int´ bitter.. Bara jävulusiskt trött! 

 
Nu är det knappa 2,5 timmar kvar tills jag får sova!! Yiiipppiiieeeee!!!!

23/1: Varför...

vill det inte bara gå min väg??
Nu får jag inte måla om mina jävla väggar- för de är inte mina på riktigt...
Jag vill inte bo i ett rum med tre färger som inte direkt matchar varandra..
Fan fan fan...

Det vore ju vackert om inte allt bara rasar nu..



21/1: Efter vetrinärbesöket...

Jag har inga trumhinnor kvar.
Min hund har ylat/ gråtit i mitt öra.
Konstant under hela vistelsen.
Och det kostade pengar.
Många pengar.
Två dagar innan löning.
Tack mitt hjärta.
Men hon slipper ha ont.
Jag slipper oroa mig.
Och jag slipper tänka.
På vad den kosingen kunde spenderats på.
Borta, finns inte mer.



19-21/1: Min kvadratiska tillvaro...

Måndag:

Avsluta jobbpass.
Rasta Bessy.
Mamma ringde.
Köpte semlor.
Tog med mig semlorna till Helena.
Träffade bebis Alice.
Åkte hem 4 timmar senare.
Promenerade med Emma.
Åt mat.
Tvättade.
Rensade förrådet.
Somnade med kläder och allt- trött.

Tisdag:

Hämtade tvätten i tvättstugan.
Golvstäd i kollektivet.
Maria kom vid 9.30.
Promenixade runt stan med Bessy.
Käkade frukost.
Långpromenixade igen, utan hund.
Maria åkte hem.
Rastade Bessy.
Sov.
Jobbade natten.

Onsdag:

Bessy öroninflammation?
Beställt tid hos vetrinären.
Fika med Tessan.
Tid hos vetrinären.
Rensa garderoben..
Packa inför helgen.
Ev. sova i Kalmar redan i natt.

Borde städa och tvätta bilen.. ja ja.

16-18/1:Bortglömd syster och impulskalas...

Blev väckt av att mobilen ringer efter ca 2 timmars sömn. Lillasyster vill veta vilken tid vi skulle fika med C och F.
Insåg att jag helt hade glömt att hon skulle med. Kvickt som tusan ringde jag och bokade om hunddaten till ett tidigare klockslag, nämligen på studs! Sen bara sprang tiden iväg..

Långrunda med hundarna, slänga sig i bilen för att hämta upp lillsyrran, fika med C och F, mysigt värre. Vilken solstråle till unge! Efter någon timmes fikande var det dags att bryta upp och ta tag i nästa projekt- födelsedagspresent till Kerstin. Fixade detta snabbt och lätt, vidare mot ön och 6 mil senare fick L stressa järnet för att vi skulle hinna till bolaget innan det stängde. Kort visit i kollektivet för lite käk och iordningfix. Tillbaka till Kalmar och förfest hos N. Toppenkväll med bästa sällskap rakt igenom! =) Väl hemma i kollektiv no.2 fanns det vissa insomningssvårigheter- snarkande människor och Stockholmssamtal vid 4 på morgonen. Sov två timmar, vaknade och ville hem, fick vackert vänta ytterligare några timmar innan alla vaknat. Hemma på ön däckade L i soffan resten av dagen medans jag promenixade Bessan, kollade på Yrrol och grejade iordning lite på rummet.
Åkte ut till Arbelunda senare på eftermiddagen för att fira Kerstin tillsammans med resten av släkten. Sammanlagt var vi 22 personer. Snacka ljudnivå! Massor av god mat och tårta. Gav upp några timmar senare. Kajsa liftade med mig ner till Borgholm igen. Därefter blev det en tripp till Kalmar för att lämna av henne och D.
Tog sikte på ön igen. Bara körsträckan och Bessys nattpromenix ifrån min efterlängtade säng. 10 timmars sömn Från tisdag kväll till lördag natt är inget att rekommendera!

Vaknade vid 10 av att Bessy ylade utanför dörren. Rastade henne, matade A´s katter på vägen och käkade frukost, och haft mobilen fastklistrad  vid örat sedan dess i stort sett.. Nu blir det lite pyssel här hemma innan det är dags för ett litet arbetspass igen. Kanske en fika med L innan, vi får väl se vad som händer!


15/1: Lägenhetsvisning...

Började dagen med att bli lite mer upplyst i mina funderingar kring vissa delar av mitt liv.. och jo, jag är nöjd.. Det är inte lätt att sakna någon som saknar sig själv..
Försökte sova, men det gick mindre bra. Två timmar lyckades jag innan A´s mobil väckte mig igen. Gav upp och förlorade mig i min bok den stund som återstod innan det var dags att kliva upp för att åka över till ön och kolla på lägenheten!
Jag ska flytta!  Placet har potential att bli bra, och de viktigaste delarna är nyrenoverade sen två år tillbaka, nämligen köket och toaletten. Nu håller jag bara tummarna för att A hittar en bärsele åt Bessy.. För givetvis ligger lyan på tredje våningen... Så första april är det ny flytt som gäller!! Men sen hoppas jag att jag kan hålla mig lugn ett bra tag framöver!
Har redan börjat sätta upp projekt som ska vara färdiga så snart som möjligt. Bland annat ska all skit rensas ut ur förrådet och brännas ute hos pappa. Men det känns riktigt bra iallafall och jag ser fram emot att få bo själv igen. Bara ha folk runt omkring mig när jag känner för det, inte för att jag måste. Styra och ställa som jag själv vill. Ha mina
prylar från golv till tak.. Mmm, jag längtar! Och inte för att allt konkande och packande upp och ner är så fruktansvärt roligt, den stora tjusningen är ju att lyckas skapa ett nytt hem som andas Bg.. "Bara" 2,5 månad kvar nu!!

För övrigt har det varit en lugn dag...Försöker klura ut vad jag ska hitta på i födelsedagspresent till Kerstin som fyller år om ett par dagar.. Nåja, det löser väl sig förhoppningsvis!

Imorgon, fredag, blir det fika med C och F. Hundpromenix med M och Perla. Mata Smilla och Tim- jag är kattvakt! Och eventuellt agera fyllechauff åt kusinen.. Men första av allt ska jag sluta jobba, gå ut med Bessy och sen sova. Fram till dess blir det till att plugga - all night long!

14/1: Panikstäd och lite deeptalk...

Vad gör en normal människa när hon har jobbat färdigt sin natt- jo, sover! Men inte jag, nej då. Varför inte ta och städa lite innan jag går och lägger mig, det är ju ganska välbehövligt.. och allra helst då N landar efter två veckor i Thailand.
Ska bara å ska bara... nästan tio timmar senare var jag färdigstädad. Med avbrott för hundpromenixer, telefonsamtal, lite käk och inhandling av rengöringsmedel. Lyckades sova tre timmar innan det var dags att jobba igen... Hmm, normalt var det ja! Och nu sitter jag här, ögonen går i kors, och jag har "bara" drygt 7 timmar kvar av passet. Grattis till mig!

Imorgon ska jag kika på lägenhet! Håller verkligen tummarna för att den är fräsch och tillhör dem som är nyrenoverade!! 
Det är givetvis detta, bland annat, som har varit i tankarna under en ganska lång tid nu. Och när det väl händer, så går det så fasligt fort, som vanligt. Från noll till en inbokad lägenhetsvisnig på 6 timmar.. Jag kan det här med att prata sönder hörselgångarna på folk! Impulsmänniska va? Ha, det är bara förnamnet!
Resterande del av natten kommer det surfas en hel del efter inredningsattiraljer, köksredskap och mycket annat. Mest för att hitta lite inspration till nya lyan!!

Fågelkvitter och irriterande klockor... Nina! Jag bjuder på den, men nu ska jag faan sluta titta på tv... Haha!

Misce stultitiam consiliis brevem, dulce est deispere in loco.... Mouhahaaaaa...

13/1: Nattsudd...

Fredagen gjorde jag absolut ingenting,rastade Bessy, snorade och sov bort största delen av dagen. Jobbade natten.

Lördagen såg precis likadan ut. Hade ett projekt, som gick helt åt helvete. Småsurt.

Söndag morgon lämnade jag Kalmar vid 7.10. Morgonrunda på alvaret med Bessy. Sova. Jobba igen. Samma projekt , samma helvete. Frustration. Men allt har en mening!

Och igår bara funkar allt! Det jag misslyckats med vid ett flertal gånger under helgen, lixom bara löste sig så bra. Och allt tack vare ett telefonsamtal. 6 timmar senare har jag fixat en date på torsdag! Lovely! 
Personalmöte på morgonen. Käkade med Y och  drog en runda på Värsnäs efteråt. Hem till byn. Fick inte så mycket vettigt gjort, mest seg. Pratade igenom saker och ting med kombo B. Skrämmande så lika, hehe...
Somnade givetvis ett par timmar på kvällen. Känner mig som Skalman med sin ät- och sovklocka..
Lyckades trots allt somna innan 24 igen. Drömde något jävligt skumt och vaknade med andan i halsen och handen i ansiktet, letandes efter fastbitna skalbaggar. Insåg rätt omgående att detta var ett glasklart fall för kombons drömtydningsbok.. Förtretligheter, vinning och någon som anförtror mig en hemlighet var vad denna skruvade dröm betydde... jaja.

Nu är klockan 4:30, och jag funderar allvarligt på att väcka Bessy och ge mig ut på en långpromenix i kylan! 
Så får det bli!

Sms från Bettan: Min morfar har precis frontat vår hyresvärd, bra lr dåligt? 

 Bettans morfar är min farfar. 
 


9/1: Uttråkad? Jag?

Till och med en snigels sega, ultrarapidlångsamma förflyttning i världen framstår som en raketresa i ren jämförelse med min vardag för tillfället ... Jag är snart döende av tristessen i mitt liv!
Behöver jag säga mer? Jag vill att det händer ( till min fördel ) NUUUUUUUU!!


8/1: Nattlig garderobrensning och plansmidande...

Inte kunde jag somna igår när jag väl kommit hem till ön.. Tog en lång nattrunda med Bessy. Förvisso ganska kall och hal, men faktiskt riktigt mysig annars! Inte ett dugg tröttare var jag när jag kom tillbaka. Kollade på några crimeserier och tänkte att det borde hjälpa mig på traven... men icke. Alldeles för speedad av mina planer för att hitta till drömlandet! Så jag kapitulerade och började rensa ur min nu f.d garderob som kombon begärt att få lägga beslag på..
Vid fem i morse lyckades jag avsluta det projektet, men hade samtidigt skaffat mig ett nytt, större projekt- att få ordning i den andra garderoben där jag nu ska få plats med vad som funnits i de andra två.. Det positiva är att när jag flyttar behöver jag inte packa så mycket eftersom det mesta redan ligger i lådor. Nackdelen behöver jag väl inte ens gå in på?

Vaknade redan vid 11. En liten promenix med Bessan och därefter en lunch med S på Smedjan. Torsdag= ärtsoppa och pannkisar med sylt och grädde. Mumma! 
Efter lunchen blev det en liten roadtrip till IKEA för att inhandla ännu fler, högst välbehövliga, förvaringskartonger. Vidare till Färjestaden och Apoteket för att köpa hostmedicin och öronrengöring till Bessy. Hann dessutom med en snabbis till ÖB för att införskaffa lite tråkiga men nödvändiga prylar.
Väl hemma igen däckade jag ett par timmar, så nu har jag ännu en vaken natt att se fram emot.
Funderar på att  ta tag i förrådsprojektet då. Om inte slutfixet i garderoben tar hela natten förstås!!
Jaha, bara att sätta igång!   =)

7/1: Jobbplanerande och myskväll...

Jaha, så var det det här med minnet igen!
Det har nog faktiskt inte hänt så där väldigt mycket de senaste dagarna. Har, som alla andra, varit rejält förkyld och hängig. Jobbat lite på Pubben och sovit ordentligt. I måndags hade jag en social nyttodag. Snabbdate med A som fixade färgen! Trevligt! Vidare till S med lunch och en lånad paniktvätt av jobbkläder till kvällens Pubbenpass. Tisdagen var lugn, sov mest och jobbade sedan natten.
Kom "hem" imorse till en vaken kombo, drog igång en film och somnade omgående på soffan. Vaknade vid 10-tiden av en röst jag definitivt inte vill vakna till. J hade visst inga vänner och tyckte väl att det var ett ok drag att våldgästa oss. Tanken var nog egentligen att kanske lyckas fixa något drickbart i alkoholaktig väg. Klockan 10 en onsdagförmiddag?? Skulle inte tro det!!!  Då risken för ett  rent ordbajseri av elakaste art föreföll överhängande, förflyttade jag mig kvickt in till sovrummet och återupptog den sömn jag påbörjat. Orka börja/avsluta dagen med att slösa energi på ett fyllo.Nej tack!!Resten av dagen har efter uppvaknandet spenderats på att tvätta, handla, fixa käk till Y, J och J. grejat med vårens jobbtider, kollat på film och på att ta tag i en del saker som bara har legat och gett mig ångest den senaste tiden.
Nu hoppas jag bara att jag bara på lite tur också!

4/1: 3 dm snö å bilstrejk!

Detta har jag hunnit på 4 dagar:

* dra på mig en jätteförkylning
   ( jag förbannar dig M...)

* tillbringat en hel dag, (snörvlandes och snytandes) i sängen

* förfärats över all snö som hann ösa ner på 12 timmar

* jobbat - givetvis!
  ( Kalmar, Arbelunda å Pubben )

* lagat överraskningsfödelsedagsmiddag till kombo J tillsammans med kusinkombon B

* skottat fram bilen ur snömassorna bara för att upptäcka att den inte startar

* hämtat min stelbenta hundstackare efter nyårssemestern hos pappa

* försökt ta en normal promenad med Bessy sedan snön kom...
  ... men det är lönlöst och resulterar endast med bus i hennes vita paradiselement!!

* kollat på film

* funderat, funderat och slutat fundera....


Nu ska jag låna tvättmaskinen på jobbet, så jag har jobbkläder tills imorgon också! 
Övriga veckan ser ut som följer:
Måndag: Pubben, Tisdag: Kalmar, Onsdag: ev utgång med Y, Torsdag: LEDIG!!,
Fredag, Lördag: Kalmar, Söndag: Arbelunda.

Aldrig en lugn stund!!   =)




RSS 2.0