Obemärkta dagar...

Ännu en dag av mitt liv har glidit obemärkt förbi. Underbart väder, tog en tur med Jorrit och grejade lite på tomten efteråt. Har nu hunnit plocka ihop en duktigt lång lista att sysselsätta mig med i helgen. Pratat i telefon- som vanligt, med A,Y,P,T,S,N,P&L. Att mina käkar inte hoppat ur led!
Festplanerna inför helgen håller i sig, dock blir det senare ankomst än tänkt eftersom jag inte slutar jobba förens vid 21.. Men jag har varit med förr- kommit sist till kalaset, hunnit ikapp med berusandet och varit i minst lika god form som alla andra som hållt igång X antal timmar längre än jag. Tänker däremot inte ha några större förhoppningar, brukar bli absolut bäst om man tar det som det kommer!

Morgondagen kommer att bli ofantligt lång, har föresatt mig att fixa en mängd saker innan och efter jobbet.. Bland annat ska Jorrit ridas, alkoholhaltiga drycker inhandlas, papper rensas, packandet fortgå,hovslagaren kontaktas, och Bessy göras fin, både päls, klor och tänder ska få sig en omgång. Och eventuellt kommer P. förbi en sväng efter jobbet..

Är äntligen trött, ska försöka somna bums, så att det inte vänder. Hinner ju i och för sig med en hel del under nätterna, men jag måste lära mig att koppla av och sova så jag inte vänder helt på dygnet igen...

Åldersnoja och utrensning...

Efter att inte ha gjort nästan någonting på hela dagen, förutom att rida, jobba ett kort pass och dricka thé med min blivande kombo, fick jag ett ryck frampå småtimmarna- flyttpackandet är i full gång! Paniken över att inte få avsluta den här hushistorien omedelbart håller på att driva mig till vansinne. Jag vill bara här ifrån! Men eftersom ingen annan tar hand om djuren innan 1:a maj, och hästen fortfarande sover inne om nätterna får jag vackert vänta. Men i ren tristess och rastlöshet har jag nu börjat packa ihop den del av mitt bohag som inte används!
Och med utrensningen kommer hela "jag ska börja mitt nya liv"- processen igång. Innan trettio fyllda ska jag vara tillbaka i samma shape som jag var för 8-9 år sedan. Har sagt det allt för länge nu, men det enda som krymper är tidsrymden. Blev duktigt peppad när jag insåg att jag har mängder av sköna klädesplagg som sitter allt annat än bra, och jag vägrar att skänka bort eller kasta dem. Dessutom måste jag loosa en del vikt och träna ordentligt tills jag ska uppfylla ännu ett mål vid den viktiga tidsgränsen... (åldersnoja?) Framför allt måste jag sätta mig ner, hitta inspirationen och vara kreativ för att uppfylla detta mål!

Imorgon blir det att fortsätta med packandet, rida och sysselsätta hund. Ta tag i alla tråkiga papper, planera och rensa behövs också läggas lite energi på. Har lyckats styra upp helgen med häst- och hundvakt.. så jag slipper köra hem i olagligt tillstånd på söndag morgon för att sköta om kusen. Behöver verkligen tömma hjärnan på all skit som kretsat under senaste tiden!!!

Det finns människor inte ens djävulen vill ha...

... just idag känner jag mig bara väldigt liten och ynklig. Är i behov av någon som bara ser att det enda som kan lugna kaoset lite, är en kram och några vänliga ord. Orkar inte tänka, vill inte diskutera läget, vill bara vara. Har försökt att dämpa den ständigt pågående hjärnverksamheten, försökt minimera analyseradet och funderandet så mycket som möjligt. Men mitt ekorrhjulet till liv, highspeedar vidare. Det absolut värsta är att jag inte har en aning om vart jag är på väg,hittar ingen karta och det saknas skyltar för att visa hur jag ska nå fram, trots att mina mål är hyfsat tydliga. Jag är bara så otroligt trött! Varför kan det inte bara få vara en ok och bekymmersfri tillvaro, om så bara för en liten tid framöver? Tänk om jag bara kunde förmå mig att stänga ute omvärlden den tid det tar att reparera de skador som uppstått? Men det är klart, vill det jävlas- så jävlas det fullt ut!! Hittar egentligen endast en positiv mening med detta, man måste crasha ibland för att verkligen inse hur lyckligt lottad man faktiskt är!

Har inte gjort många knop idag, har helt enkelt inte funnits någon energi för att åstadkomma ens de små vardagliga underverken! Mycket telefontid (Y,J,N,T,H,A,F,S&B) - som vanligt! Kusin B. var här på en lunchthé. Verkade vara gladare än på mycket, mycket länge. Har dessutom blivit helt förälskad efter att ha plöjt igenom en massa klipp med Björn Gustafsson... grym han är!!! Utmärkt negligeringsterapi!

Kollade om det fanns någon ny information angående G´s tillstånd.. inga nyheter= goda nyheter!! Är förmodligen ledig imorgon, om det inte inträffar ett mirakel!

Ska nu låta tröttheten ta överhand, bara för att försöka glömma denna dag..

" Tiden läker det tanken inte kan läka"....


Insikt och eftertanke..

Mitt liv känns som ett tivoli, där karusellerna snurrar för fort, lustiga huset är för ohumoristiskt och spökhuset är så banalt att man misslyckas ingjuta ens minsta känsla av inbillad skräck. Jag bara står där, oförmögen av tristess och rädsla,att deltaga i händelserna som utspelas runtomkring. Det som ska föreställa vara mitt "liv"...
Alla dessa MÅSTEN i min vardag kväver mig, får mig att gå miste om livets relevanta upplevelser. Jag MÅSTE bara en enda sak under min levnadstid, nämligen att dö! Det är ett faktum som inte går att kringgå- en dag  är det dags att glida vidare...
Tänk om man bara skulle skita i alla måsten och börja ta tag i den underprioriterade kategorin - vad jag VILL göra/uppleva/känna/se...
Mycket har hänt under den gångna veckan. Merparten av tankegångarna har nog uppkommit under helgens diskussioner, föregående veckas händelser och mitt uteblivna avslut/hämnd. Men jag är varken ledsen eller förbannad, bara besviken, men jag får ta det. Världen går inte under bara för att jag inte får min vilja fram, fastän jag ogärna erkänner det- ens för mig själv. Har lagt beslutet i någon annans händer och trots att det är ovant att släppa kontrollen, är detta en otroligt nyttig lektion i interaktionens ädla konst. Tyvärr kan det innebära att jag förlorat en potentiell vän, men jag ångrar absolut inget av det som skrivits eller sagts, jag menar varje ord.
Nåväl, framtiden får utvisa var vi slutligen hamnar.

" Du kan inte förbjuda sorgens fågel att flyga över Ditt huvud,
  men Du kan förhindra att den bygger sitt bo där"..


Systradate och melodifestival...

Dagen i sig har varit ganska innehållsfattig, "smet" iväg en stund från jobbet för att testa kameran. Har bestämt mig för att aldrig någonsin bosätta mig någonstans där det inte finns närbeläget öppet vatten.. Havet är dövande mäktigt och bara så otroligt vackert. Finns ingenstans i hela världen, där jag kan rensa systemet och få grepp om mina förvirrade känslor och tankar, som vid havet...

Kvällen har spenderats i systrarnas sällskap. Käkade och kollade sedan på en katastrofal deltävling av melodifestivalen. Absolut sista gången jag ödslar någon energi på sådan skit!! Kan någon vänlig själ förklara för mig vad det bosniska(?) bidraget hade där att göra? Jag är allt annat än rasistisk, men jag tycker att det är bra galet att det ens kan övervägas att en deltagare som sjunger på ett obegripligt språk får deltaga. Eller man kanske helt enkelt inte är tillräckligt mångfasetterad, när man inte förstår vad det är som eventuellt ska representera Sverige i kommande final? Skulle uppskatta om man förstod innebörden av texten, men men...

Hursomhelst blev jag räddad av H. som behövde prata av sig lite..
Blev ganska sent med tanke på att jag ska inställa mig på jobbet vid klockan åtta imorgon bitti, eftersom frun i huset är sjuk..  Har ett långt pass framför mig, kommer inte att landa förrens på måndag eftermiddag igen!
Tänkte förena nytta med måsten och plugga lite, vilket det är hög tid för!!


.. det kunde ha varit värre!

Den gångna dagen har varit intressant. Har haft ett långt, uttömmande samtal med Buddy P. Alltid lika fascinerande att prata med en man med hjärna! Det absolut bästa med denna relation är att den är så avslappnad och ärlig, alltigenom baserad på vänskap numera!
Skulle ha fixat iordning för morgondagen, men hann inte längre än till städskåpsdörren innan A. ringde.
Älskar människor som inte är beroende av daglig kontakt för att bekräfta min vänskap! Finns en viss tillfredsställelse i att veta var man har varandra, att de finns där när man behöver dem som bäst!

Fick plocka in häststackaren extra tidigt ikväll eftersom det nästintill stormar. Herr´n gillar inte vädret nämnvärt mycket, utan rusade runt som en besatt i hagen. Det var inte det lättaste att försöka manövrera 700 kg häst när nerverna ligger utanpå kroppen på honom, kan jag garantera. Bessy däremot, fick jag tvinga in efter ett par timmar i blåsten - högst missnöjd med att behöva lämna sin favoritplats belägen mitt på gården.. men hon är ju platinablond, så jag är inte särskilt förvånad. Ska strax försöka sova lite innan det är dags att börja jobba igen.
Måste bara dra en sväng med dammsugaren och diska upp lite kvickt!!

Mycket tankar som cirkulerar, men jag börjar få grepp om situationen. Det går åt rätt håll, äntligen!

"Och när allt kommer omkring- det kunde ha varit mycket värre"...


Kortfattat...

Snabbresumé av gårdagen:

Försov mig, fixade till min alldeles förvuxna page, tvättade av bilen, låååång fika hos syster, red,mockade stallet,färgade håret, jagade häst i 45 minuter- suck!, fikade med B. och lämnade hund, hämtade J. katastrofal utekväll i trevligt sällskap av J & A, skavsår i hörselgångarna efter plågsamt många karaokeframträdanden, nattamat hos M, lämnade J, åkte hem och sov!

Idag har jag inte gjort mycket nytta! Hämtat paket och ännu fler lådor, lunchat med Y, skjutsade henne till Kalmar(diskussioner och spånande - som vanligt!!) och hämtat hund. Blev nyss inringd på jobb, borde ha sagt nej eftersom det behövs en uppfräschning innan syskondaten på lördag, för det lär jag inte hinna med imorgon då det bara blir till att ta hand om djuren och att arbeta hela dagen! Ja, det är väl bara att avsluta och bege sig...

Saknad? Nja, snarare frustration för tillfället... aaggghhhh!

" Till Kristina...

.. som kommenterat Besserwisserf****r...

Tycker att jag har försökt framhäva att min blogg är till för att vädra MINA tankar, åsikter och känslor. Vill man läsa den, so fine- gör det. Men så länge jag inte går till namnsatt personangrepp, så anser jag att jag har yttrandefrihet! JAG rår inte för att man går in och namnger sig själv genom att kommentera mina inlägg. Dessutom ska väl tilläggas att mycket här är skrivet med en stor mängd självironi. Att jag drar upp mina emotionella aspekter är ett sätt för mig att bearbeta saker och ting. Endast ett fåtal vet tillräckligt mycket om mig och min historik.
Min mening var inte att trycka ner någon, och jag vet faktiskt inte vilka som läser det jag skriver.
Men visst är det lätt att döma när endast en version av händelsen är serverad.

Intuition bortskänkes...

Återigen känns det som om någon håller mig i fötterna och skakar febrilt. Är mer emotionellt labil för tillfället, än jag velat erkänna för mig själv. Handlingen som fått mig ur kurs känns bara så onödig. Min intuition har redan skvallrat, men jag har tryckt ifrån mig känslan av att det är något som inte stämmer. Försökt negligera faktum, men det är lönlöst! Så nu sitter jag här- ovanligt dumknullad- till och med för att vara jag! Fan, fan, fan!!
Och värst av allt är att mina hjärnspöken har fått liv igen, har inte hunnit strypa näringstillförseln- än!
Det som stör mig mest är att jag inte får min vilja fram, så det kommer att ta längre tid att lappa ihop mig själv den här gången. Jävlars, jag vill ha min hämnd.. Jag behöver min hämnd, för att komma vidare, för att bygga på muren- som vid det här laget får Alcatraz att framstå som en öppenvårdsanstalt.. Någon som är i behov av lite magkänsla? Jag skänker mer än gärna bort min!

Dagen har spenderats på arbete, hämta banankartonger och mängder av thé hos J. Behövde verkligen det!
Massor av galenskaper, skvaller, skrattande, funderingar och utflippande. Hade tänkt rida en runda efter jobbet, men det var nästan mörkt när jag kom hem, så det får vara tills imorgon!

Bör hoppa i säng nu, har ett fullspäckat schema under morgondagen!!

Vårkänslor...

Måste bara skriva av mig mina fantastiska känslor som bara bubblar inom mig!! Jävlars, vad vår det är ute!!
Ska strax åka till jobbet, vilket känns motsträvigt... jag vill ju bara vara hemma och greja!
Men jag är lycklig ändå, energin bara flödar, har tagit en lugn barbackaritt, luften ljöd av fågelsång, solen tokstrålar från en klarblå himmel och det är varmt.. Underbart!!
Hoppas att detta ger tillräckligt med ork för att klara veckans fortsatta uppgifter, det får ju vara aldrig bara toppen..
Men just nu tänker jag inte  bry mig om det, allt har sin tid!!

"Smat" ska jag visst vara...

Hahahaha, har precis slutfört ett IQtest som påstår att jag har en hög intelligens...
Och det var ingen dålig siffra som kom upp i slutresultatet. Men det verkar vara för bra för att vara sant, så jag börjar ana att det snarare är ett "bygg-upp-ditt-självförtroende"-test i bästa sympatianda...
Om det nu vore sådan jävla hjärnkapacitet innanför pannbenet på mig, undrar jag om inte den grå massan har varit på semester de senaste 26 åren...

Dagen har varit uttråkande. Tror jag har genomlidit det långsammaste arbetspass någonsin genom hela min jobbhistorik! Dagjäveln ville aldrig ta slut!
Däremot bara rusade den iväg när jag väl hade kommit upp på hästryggen för att hinna ta en tur innan skymningen började käka upp ljuset i takt med att solen sjönk. Men det blev en bra ritt med markarbete på vår lånade äng. Hann dessutom prata bort en stund med närmsta grannen, som var nyfiken och ville titta på..

Pratade med J.&Y. Fick lite smaskig information som kan vara värd att undersöka.. hehe.
The bitch has arrived- again!!!

Tror att det får räcka för idag, ska hoppa i säng och läsa en stund innan jag somnar!!

Vad skulle jag göra...

... utan världens bästaste och underbaraste vänner? En sak vet jag- utan dem hade mitt liv varit mindre angenämt att leva. Det är dem som får mig att orka när allt är becksvart, och fast jag har svårt att sänka garden och svälja min förbannade stolthet, så vet jag att det finns så många jag skulle kunna få allt stöd i världen hos. Jag tror inte att många av dem är medvetna om vilken stor plats de har i mitt hjärta. Så jag hoppas att ni tokskallar som läser mina alldagliga, tråkiga, stressade och stundom galna inlägg, som bara står ut med mig och allt som händer runt omkring, verkligen tar åt er av dessa rader. Bara vetskapen om att ni finns där om det skulle behövas, gör min vardag så mycket ljusare och enklare... All min kärlek till er./ Bg


 
image11

 

Sömnig lördag...

Började återigen dagen med att sova längre än planerat..
Lillasyster K. upplyste mig i väckande ton att det var dags att kliva upp för att transportera oss till ön.
Åhhh! Kändes som en rejäl käftsmäll efter 3 timmars sömn, dessutom andra natten i rad av dåraktigt sena tider.
Jag börjar bli gammal, bara att konstatera! Snart kommer jag att behöva hjälpmedel från kommunen för att kunna förflytta mig obehindrat.. jag vill ha en blå rollator!
Käkade frukost med K & L, och somnade därefter, oklokt nog, i soffan! Jag tror att den, liksom sängen hemma, är preparerade med sömnmedel.. Knoppade som en klubbad säl innan jag ens lagt mig ordentligt tillrätta.
Drog en snabb lov runt hemmet för att packa om och fixa stallet innan jag åkte vidare till jobbet.
Y. ringde och informerade om läget som råder.. jag är tacksam!  Känns som hela världen stormar just nu, och jag befinner mig mitt i skiten, men bryr mig inte så hårt.. Varför måla fan på väggen?


Sönderstressad tidsoptimist är lika med jag i ett nötskal ...

Torsdagen började kaotiskt.. Skulle "bara" hem för att utföra morgonrutinerna för att sedan åka tillbaka och jobba dagpasset. Lyckades köra av avgasröret och tror i min enfald att det bara gått hål på skiten. Hinner inte mer än att tänka tanken innan det börjar skrapa och leva jävel under bilaset. Lite smått panikslagen ringer jag givetvis min räddare i nöden- pappa, som inte har möjlighet att leka superhjälte för tillfället. Istället får kusin J. rycka ut med minsta möjliga varsel.. Under de 15 minuterna det tog för honom att anlända, hann jag styra upp min försenade ankomst! Men det var på håret!!
Trodde att jag skulle klara mig till jobbet och hem, men icke!! Fick, genom J. insats, en akuttid på verkstaden...
Där var min dag förstörd trodde jag.. Hade ju knappt hunnit gnugga gruset ur ögonen eller driva sömnen ur kroppen. Jag hatar den här sortens chockvaknande!!!
Därefter trillade det på ganska bra, men den där enträgna känslan av panik ville inte riktigt avlägsna sig!
Trots att jag var grymt trött när Y. ringde, blev det en liten pubrunda i Kalmar - Molly´s och O´Leary´s.
Det som hände på sistnämnda stället har jag lovat att censurera, men en ca 2 timmar lång vistelse med endast BEEEEPAD tillvaro utspelades.
Hamnade slutligen hos M. för natten, inte hos syrrorna som planerat..

Vaknade i morse av att något extremt enerverande jävlades med mina hörselceller, snoozade fel (-stängde av misstag av den funktionen) och försov mig nästan en timme..
Tänkte optimistiskt att det går att hinna till jobbet, tanka, hämta hund och släppa ut häst på en dryg timme..
Nej! Det går inte att genomföra när man befinner sig i Kalmar och ska till Byxelkrok, med en massa avbrott på vägen!!! Men eftersom jag har världens absolut snällaste chef, så gjorde det ingenting att jag kom en halvtimme sent!!

Nu ska jag speedmocka stallet, lämna hund hos L. käka middag och gå på bio med A.
Sedan finns en stickprovsrunda och hundpomenad inplanerad, kan bli riktigt lyckat om jag bara orkar hålla ögonen öppna!! Fortsättning följer...

... fick lite smått panik efter att ofrivilligt ha chockat min stackars kropp med en alldeles för kall dusch. Min söta hjältepappa har av misstag- hoppas jag!- lyckats dra ner temperaturen på varmvattenberedaren i sin jakt på elfel för någon vecka sedan. Jo, givetvis har jag duschat sedan dess, men på jobbet, då jag tillbringat det mesta av min tid under den gångna veckan där!!! Insåg omgående att jag inte skulle stå ut med denna behandling, utan åkte resolut hem till pappa för att blöta ner mig ännu en gång!
Som om inte detta tidsschemaspräckande avbrott vore nog, lyckades jag trycka sönder korken på min hårspray.
Skyndade ner till Hemköp för att investera i en ny flaska och upptäcker då att mina plastic cards ligger i tryggt förvar hemma i huset!! Men där vände oturen med besked! För vem stod i kassan om inte mamma, som omgående fick låna ut lite cash till sin förvirrade dotter!
Pratade bort lite tid med A. under den fortsatta färden mot Kalmar, vilket alltid är lika trevligt..
Sen som vanligt, anlände jag vid 20-tiden. Insåg relativt snabbt att vi skulle få slänga i oss A. middag för att hinna till bion i tid.. Att tokäta hennes mat är ett helgerån, därför blev det Let´s dance och skvaller, uppföljt med en visit på Mollys istället. Very nice! Träffade PJ, som jag inte sett på evigheter och där blev vi fast tills det var dags att bege sig hem till A. för att nattpromenixa hennes hundar..

Landade hos en trött lillasyster vid trehugget. Lyckades snacka bort ytterligare en timme innan jag, av ren utmattning, somnade. John Blund var duktigt välkommen!!
 

Åhh...

....hopplösa, hopplösa jag! Nu har tiden återigen sprungit iväg och landat långt efter midnatt. Har spenderat hela kvällen med att diskutera relationsteorier med min förhoppningsvis nya kollega M.
Gubben sussar gott efter en riktig toppendag där han bjudit på sitt allra bästa humör trots att frun är ute på vift. Lite irriterande dock att höra de lugna, avslappnade andetagen- jag vill ju också kunna sova nu. Allra helst med tanke på att jag måste ta mig upp om ett par timmar för att sköta om kräken där hemma... tung insikt..
Annars har det varit en lugn dag. Pratade med Y. under hunds kvällspromenad.
The Dog har fortfarande inte förstått att hon fattas alla egenskaper en jakthund är berikade med,
och gav sig ut på ännu en "springa-så-fort-jag-kan-efter-den-rörliga-pälstussen"-runda ikväll.Optimistisk som byrackan är, så kommer hon aldrig att förstå att de enda byten hon som lyckas fånga antingen redan är döda eller svårt sargade. Eller nej, endast döda eftersom hon blir rädd om det låter konstigt eller attackerar henne. Och ett skadat djur med dödsångest är ingen vidare "ljuv musik"-upplevelse, inte ens i hennes små luddiga vita.
Dags att knoppa, har tänkt att dra igång ett överraskningsstäd tills frun kommer hem imorgon. Lika bra att passa på när vi är två på plats. Ensam hinner man aldrig en ordentlig genomgång med tanke på alla pryttlar och pinaler som står uppstaplade överallt i detta hus! Måtte jag aldrig bli likadan!!


Frukost med sköna nyheter...

Tisdagen var tiptop.. Lika segt som vanligt att ta sig ur sängen och vidare ut till stallet, men den är ju så skön! Hann fixa iordning det sista på "att-göra"-listan innan T. kom vid halvelva med sen frukost.
Toktrevligt då vi sällan hinner träffas, mycket uppdatering, skvaller och garv blev det som vanligt.. 
Springsteen har något att se fram emot på sin Sverigespelning, hehe.

Dagen i övrigt sprang iväg alldeles för snabbt. Satt (som vanligt) klistrad i mobilen.
Fördrev tiden på väg till jobbet med att trakassera syster, det är så trist att köra denna sträcka..
Gick på mitt långpass vid 16 och längtar redan hem!
Pratade med M. för första gången på evigheter, kom i säng på tok för sent tack vare det..  

Nu har jag precis avklarat onsdagsmorgonens rutiner, ska krypa ner i sängen en stund till eftersom mannen inte kommer vakna än på många timmar. Därefter blir det lite städ och besök av en ny tjej som eventuellt ska börja jobba här. Hoppas kan man ju alltid i alla fall, det är välbehövligt! Antar att det löser sig på ett eller annat sätt, det är ju inte min huvudvärk, inte mer än att det blir ytterligare extrapass ett tag framöver..

Hoppsan...

... jag trodde att meningen med en blogg var att man fick vädra sina åsikter, ventilera utan att någon behöver bry sig nämnvärt..
För er som orkar- kolla gärna mitt föregående inlägg, bara för att konstatera att jag inte hängt ut någon vid namn. Kolla fortsättningsvis också kommentaren från den inte så högt stående individen med det makalöst osammanhängande, grammatiskt inkorrekta ordsvamlandet. Förstår hon ens själv innebörden av det hon skrivit? Jag antar att det för sådana som henne brukar låta bättre under den ( i detta fall meningslösa) processen från tanke till tal! Tänk om de också hade haft så mycket innanför pannbenet att de låtit det stanna vid tanken...
Faktum är att jag måste besitta en naturlig fallenhet för personbeskrivningar, då denna identifierat sig med vad som står skrivet, utan att jag avslöjat plats, namn eller andra närvarande personer med mer än första initial. 
Slutsatsen man kan dra av detta är att: försök aldrig framställa dig som intelligent, avslöjandet om motsatsen skiner igenom förr eller senare. Har man ingen högre IQ framstår man bara som än mer patetisk, vilket nu givetvis har blivit bokstavligt bevisat. Men inget ont som inte har något gott med sig: när idioter som hon försöker leka smarta, framstår sådana som jag som riktiga genier!!
Dessutom har ju denna ickestjärna bekräftat mer än önskvärt mycket av sin narcissistiska läggning och totala avsaknad av verklighetsuppfattning. Fantastiskt...

Dagen har varit perfekt!! Det har ju bjudits på gratis underhållning, så vad mer kan man önska??
Har hunnit en hel del, plågat mig igenom en barbackaritt med mycket lösgörande arbete i trav.. jag lär inte ta mig ur sängen imorgon!! Men det är det värt. Kombinerade min inköpstripp med en liten walk i sällskap med A.
Tvättat, grejat på gården med nödvändigt iordningplockande..
Som vanligt har jag också tillbringat mycket  tid i telefonen..
Nu ska jag bara dra en runda med snabeldraken, ta en nattpromenad med Bus och därefter somna gott...
kan man göra något annat efter en dag som denna?



Besserwisserf****r och trevliga själar...

Ska försöka sammanfatta lördagen lite kort...
Jobbade fram till 16, hände väl inte så mycket mer än att min brukare fick ett blodsockerfall, och var nära att tuppa av. Fick bekräftat att mina kunskaper sitter som fastnaglade, och efter ett tag piggnade mannen till igen..
Begav mig hemåt, drabbades under vägen av ett dumt infall- varför inte gå ut?
Stressmockade, slängde mig i badet och ankom till förfesten vid halvniotiden- tidsplanen gick i stöpet när H&E dök upp på skärmen- jävla msn, jävla obefintliga självdisciplin!!! 
 
Lyckliga jag att min bäste vän B var där, annars hade nog det tredje världskriget brutit ut! Det finns nämligen en sak jag föraktar- inkompetenta människor, men jag kan stå ut med det, de har förhoppningsvis inte valt att födas sådana.
Vad jag däremot inte klarar av är dumdryga, intellektuellt handikappade -utan någon som helst insikt i sin psykiska störning, självupptagna, elaka, nonchalanta, respektlösa, besserwisserfittor. Fullproppade med kassa skämt, noll empatiförmåga, egoism, spydiga kommentarer och ett totalt värdelöst och idiotiskt resonerande. Allt detta i en och samma nyktra förpackning ( och då snackar vi allt annat än lyxförpackning). Multiplicera nu detta med 100- så vips! Där har vi kontentan av vad alkohol kan tillföra ett redan avskytt, sönderpundat kleptomanavskräde.
Att kalla detta helvete amöba vore en smickrande komplimang.
Behöver jag ens nämna att min adrenalinnivå var chockartat hög i dennas närvaro, men jag höll tillbaka- allt för J´s skull givetvis.. But actually, I just wanted to bite her head off and rip her fuckin´ throat out...
Som tur var fanns det också mycket trevliga själar på festen, men om man så plockat ner månen åt mig hade det inte lyckats uppväga denna horribla uppenbarelse..

Åkte vidare in till Kalmar- vilket misstag! Träffade grabbarna ( positivt givetvis), lyssnade på förfärliga idolwannabe´s i karaokeversion, och hamnade som förstabänksåskådare när en skallig man fick en flaska i huvudet av en mindre skallig man, med lite sydländska drag.. Jag drar inga förhastade slutsatser, men det var ett rent blatte vs. nazi-drama som det bjöds på.. tyvärr finner jag ingen estetisk skönhet i den här sortens konst!

Efter att ha tröttnat på alla fulla och dräggiga individer hittade jag P. någonstans i vimlet- inte så full, go´och glad som alltid! Dragningen till Black Jack-bordet infann sig och gav utdelning med 400%.. sug på den du, A! 
Fiskade upp en dyngpackad B. och en resonlig J. för att ta oss tillbaka till ön.
Glömde nästan att plocka upp syster K. i Borgholm- det hade inneburit att vi inte hade kunnat käka tacos vid halvfyra på morgonen, men som sagt bara nästan.
Upptäckte på väg hem att M. hade ringt, plingade givetvis tillbaka och fick mig en trevlig pratstund innan det var dags att krypa ner i sängen.
För att undvika att låta alltför pessimistisk så måste jag säga att snittet på denna dag ändå hamnade över förväntan.. men jag fick analysera händelserna en stund innan jag lyckades fatta det avgörande beslutet!
 
Söndagen har gått åt till med upprepade försök tvinga mig ur sängen, fixa stallet, tvätta, prata i telefon och renskriva papper åt B.
Skulle egentligen sovit på jobbet, men fick åka hem istället... nice!
Så mitt trädgårdsstädarprojekt får vackert vänta tills imorgon.
Nu ska jag värma min Keddy,kalla in Bessy, dricka thé och slökolla på TV en stund
innan jag kryper ner med mr K, mellan lakanen..





                                                                                                                      





                 


Jobbarhelg och trädgårdsstäd..

Denna dag har det inte hänt någonting alls hittills, och jag antar att det kommer att vara fortsatt händelselöst då det strax är dags att bege sig till jobbet.
Har hunnit stapla färdigt höet jag var och hämtade igår, lämnat tillbaka pappas bil och hämtat min egen igen.
Trött - igen, vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur detta hamsterhjul, men lite solsken hade suttit fint för energin!
Har tänkt att jag bara ska vara hemma mellan arbetspassen för att städa lite på tomten. Får väl se om jag kommer så långt och inte blir fast i min för tillfället absolut bästa vän - sängen!
Försöker ialla fall att tänka positivt, trots att det ibland känns helt meningslöst..
Nu är det hög tid att ta tag i disken, packa, plocka in Jorrit och ge sig av norr ut på ön.

Elfelsjakt och kroppkakor..

Snabb resumé av gårdagen:
sov, sov och sov..( feber) sedan så, ja, tro det eller ej- jag sov lite till..
Hälsade på kusin B. på jobbet med temlor, passade samtidigt på att tvätta den lilla gröna vilket var mer än välbehövligt - för länge sen. Kom hem framåt kvällningen, fixade stallet och fastnade sedan framför mina crimeserier hela kvällen. Tog ett nattbad, fick översvämning i badrummet när vattnet skulle ut - great! När jag lagom börjat bli trött och jag är på väg att krypa ner i sängen, då går strömmen.
Lyckas med konstverket att missbedöma avståndet i vardagsrummet och går rakt in i köksskåpen, håller ganska bra fart eftersom jag är helt övertygad om att jag vet vad jag pysslar med.. men så var uppenbarligen inte fallet!! Kände mig lagom mörbultad efter krocken med hund kvällen dessförinnan, som resulterade i fläskläpp med klädsamt blåmärke, och så detta då, men nu vet jag att jag fortfarande är vid liv - om jag nu någonsin har tvivlat på den saken..

Torsdagen har förflutit på följande vis:
jobbade på förmiddagen. Blev såå sugen på kroppkakor vid ett tittin-besök hos en av tanterna... och man kan inte äta kroppisar själv, så det blev att bjuda familjen. Hade ett långt och lite lagom plågsamt samtal med K. angående min livssituation. Kändes konstigt men ok. Hämtade hö på eftermiddagen, och upptäckte att den förbannade strömmen gått igen.. När man är så nere i botten krävs det inte mycket mer för att nonchalera förnedringen, svälja stoltheten och ringa pappa och nästan, men bara nästan, gråta. Snäll som han är kom han givetvis och hjälpte mig. Och det måste jag erkänna; i många år var pappa "bara" bonde, men han kan ju det mesta har det visat sig! Han är min idol- på delad förstaplats med farfar!
Eftersom han kom ganka sent, var jag tvungen att göra iordning stallet innan han anlände.. med en ljuslykta som enda belysning. Hade lätt platsat hos amishfolket. Men skam den som ger sig, jag hade ialla fall fixat stallet och kunde hänge mig helhjärtat åt att assistera pappa.. Något fel är det fortfarande, men jag slipper åtminstone fumla runt i mörker på toaletten inatt. Kusins pojkvän- elektrikern M. ska ta en kik i morgon också. En sak är definitivt säker- jag ska fundera ordentligt både en, två och femtioåtta gånger innan jag bosätter mig i hus igen..
Dags att knoppa, har lite att greja med imorgon igen..

And all I need is me...

Jävlars vilken bra dag detta har varit! Har precis lämnat J. efter en toppendag med promenad/ridtur -J. och rymmarhunden gick, medans jag satt uppflugen på hästryggen, xxx antal cm över markytan. Fastnade i soffan över många koppar thé och en lång nostalgitripp i gamla ex, kk´s och fyllor väl blandat med diskussioner angående religon,droger, invandrarpolitik och 2:a världskriget. Käkade middag och fortsatte därefter med ännu flera anekdoter från svunna tider och ytterligare mängder med thé.

Tänker inte avsluta denna perfekta dag med att älta, beklaga mig eller vältra mig i självterapeutiska analyser.
Jag vill bara vara nöjd med att inte ha gjort något ansträngande på hela dagen!
Har dessutom lyckats AVBÖJA HELA TRE ARBETSPASS- ja, jag lyssnar faktiskt till min kropps prestandanivå för tillfället!! ( får väl känna mig stolt, trots att det tog emot rejält.)
Så nu ska jag glida ner i ett varmt ,avslappnade bad, därefter krypa i säng och förhoppningsvis landa mjukt i de snälla drömmarnas land inatt!!

And we´re all so strong when nothing´s wrong and
the world is at our feet,
but how small we are when our love is far away and
all I need is me..




                                                                                                                       
 


Nattliga tankegångar...

Borde kanske försöka sova. Men huvudet fullkomligt snurrar av tankar färgade av alla aspekter. Jag tror att det sakta men säkert börjar klarna, börjar få lite strukturtänkande angående allt som ska falla på plats.
Jag har alltid haft svårt att tro innan jag befinner mig mitt i den slutliga lösningens verklighet. Min livlina i detta kaos är att allt löser sig med boende, därefter kan jag försiktigt börja kippa efter andan igen.
En annan ångestladdad uppgift är min eftersläpande utbildning, egentligen är det inte mycket kvar, det gäller bara att hitta någon gömd energireserv och slutföra det.
Den största och svåraste biten är min sargade självkänsla, min oförmåga att acceptera nederlag där endast jag är den bristande länken. Min negativa inställning till min egna prestationsförmåga är i mångas tycke för kritisk, men detta har varit mitt levnadssätt under så många år, en flykt från att kännas vid allt som varit emotionellt plågsamt och det som skulle kunna vara det.
Mina murar har varit skyhöga, och minsta spricka i dem har inneburit risk för en totaltkapitulation.
Att gömma sig har varit det absolut enklaste (men också det ensammaste) sättet att fly undan allt som skulle kunna visa sig bli jobbigt.
Mycket av orsaken till mitt behov av oberoende är förankrat i denna försvarsmekanism.
Men också det har blivit en överhängande fråga av yttersta vikt- vill jag verkligen leva mitt liv så här?
Är jag en äkta ensamvarg eller är det bara ett bekvämt sätt att undvika en nödvändig bearbetning av extensiella och emotionella frågeställningar?

Har under den gångna veckan varit mer nedsatt ur alla perspektiv än jag varit sedan jag gick på gymnasiet. Detta är nog så oroande, men jag tror jag hinner plocka ihop mig innan det är på samma nivå som då. Den tiden var kontentan av allt som legat undantryckt sedan evigheter tillbaka.
Men allt har sin tid, jag har slutat förneka problemen inför mig själv, tillåter mig att känna efter, trots att det ofta är oerhört smärtsamt emellanåt. 
Jag försöker analysera och bearbeta, hitta lösningar som fungerar enligt den konsekvensteori jag jämför möjligheterna genom. Visst finns tillfällen då det inte alls har fungerat såsom jag önskat, men jag har gjort vad jag kunnat trots att valet inneburit en mindre lyckad utgång. Oftast har jag tillgodoräknat mig detta som en erfarenhet och inte ett misstag. Jag har åtminstone inte bara lagt mig ner utan att ha kämpat för en förbättring.
Denna insikt kan vara stärkande, jag vet att jag kan, bara jag får göra på mitt eget sätt. Nackdelen är att det nästan alltid leder till att jag blir ännu mer oåtkomlig. Min mur växer, breddas ytterligare. Jag gör mig svårare att komma nära, släpper inte in någon utan att tillit har planterats, övervakats och bedömts innan förtroenden har utbytts.
Jag har, fram till nu, ovilligt beskrivit mina påfrestande känslomässiga upplevelser för någon. Jag har berättat om mitt liv sakligt, utan inlevelse. Mycket är säkert på grund av att jag inte minns så mycket innan tonårstiden.
Små fragment är det enda som finns tillgängligt. Men också för att varje blottande av ömtåliga känslor innebär risker som kan komma att bli förödande.

Mina mål för den närmsta framtiden är uppsatta, nu ska de bara uppnås! Men som det sagts; ingenting är omöjligt, vissa saker tar bara lite längre tid att genomföra... Tålamod!



                                                                                                                                             

Onda cirklar...

Det är väl dags för dagens eftertanke..
Jag är återigen sjuk, vilket i och för sig inte så konstigt med tanke på att jag inte har låtit min förkylning läka ut, och dessutom vistats bland dem som är minst lika förkylda som jag hela helgen.

Söndagen gick åt till jobb. Skulle ha hämtat Bus, men istället blev det fika med S. Bessan fick stanna kvar, eftersom jag skulle jobbat idag. Väl hemma kom lillebror K. med flickvän M. och deras bebis Bo. Detta lilla underverk är världens sötaste iller. Det var omedelbar kärlek från min sida!

Glidarpass i Arbelunda stod sedan på schemat. Som vanligt var det lugnt. Hann med att kika förbi familjen en snabbis innan jag började. Vaknade med frossa och feber vid 4 imorse.

Åkte hem tidigt, släppte ut Jorrit, sjukade mig och somnade därefter om. Ringde mitt andra jobb när jag vaknade och diskuterade läget.Somnade ännu en gång om igen, kom till liv igen runt 20. Sammantaget har jag alltså tillbringat mer än 17 av 22  timmar i sovande tillstånd. Känns inte riktigt normalt!
Min snälla chef tycker att jag ska sjukskriva mig, för att vila ut ordentligt.
Tanken är god, men situationen är som följer;
för att bli frisk och komma ur mitt nedsatta psykiska tillstånd behöver jag vara ledig,men jag har inte råd att vara sjukskriven, på grund av att det ekonomiska läget redan är kritiskt.
Jag måste få utföra mina arbetsuppgifter efter bästa förmåga, men min energidepå är totalt uttömd, jag har inga krafter kvar. Emotionellt sett måste jag få vara nöjd med mina insatser, känna uppskattning.. Min största fiende inom detta område är jag själv, finns ingen som kritiserar mig så hårt som jag.
Kontentan på detta ekorrhjul blir alltså bara en förödande personlig katastrof.
Jag vet vad jag måste göra, men det stjäl också tid och energi, samtidiigt som jag utsätter mig för en enorm känslomässig påfrestning. Det är bara att hoppas på att det blir bättre när jag flyttat, trots att det är den största anledningen till varför jag mår som jag gör just nu.. 
Utöver detta jävla tankemonster som äter upp mig inifrån, måste jag dessutom hitta motivation och ork till att slutföra min utbildning som pågått i snigelfart under flera år.. När den är klar ska jag unna mig en totalt hjärnutblåsande superfylla(helst på annan ort där jag kan vara anonym till 100%) och  ladda om batterierna inför kommande sommar!


                                                                                                                       

Snabbisar och str..

Jag stressar ihjäl mig.. Har inte sovit allför mycket i natt igen! Då min snabbisthé med J. slutade i och med att hennes inneboende and friends rumlade in strax innan två, och jag sent omsider insåg att vi suttit på samma plats- rökt och pimplat thé i  nästan tre timmar, blev det till att hastigt dra sig hemåt.. Har aldrig förstått innebörden av en snabbis vilket återigen är bevisat. Trevligt hade vi i alla fall!! Hade ett halvpsykologiskt nattsamtal med Buddy Pat på vägen hem, är nu inbjuden till Västerås på en hel helg i äkta "skämma-bort-Bg-bara-för-att -hon-behöver-det"-anda. Går allt som planerat flyr jag ön för en stund i mars. Söta vänner man har!!
Segt var det att ta sig upp imorse, fick med våld tvinga mig själv ur sängen. Efter en snabb, högljudd monolog insåg jag att jag dessutom var sen, då jag snoozat mobilen ett antal gånger i sömnen.. puh!
Nu ska jag lägga i extraväxeln, speedmocka stallet, lämna hund, svänga förbi Alex för att därefter köra fort mellan fartkamerorna in till Kalmar där det vankas 25-årskalas.. Längtar redan hem till min säng, visst det är kul med party, men om man kunde ge fan i att jobba morgon dagen efter, hade jag inte behövt åka hem i hyfsad tid inatt!
Så, dags att leverera dagens inlägg och höja tempot igen!!! (Dör jag ung, så blir jag ju i alla fall inget rynkigt lik!!)

Kan ju utan att varken ljuga eller överdriva bara konstatera att stressen under dagens första del inte hade en chans i världen att konkurrera mot det tempo som krävdes under eftermiddagen. Skulle bara vila en liten stund efter att jag avslutat mina uppgifter i stallet, detta slutade med ett totaldäckat tillstånd i ca två timmar. Jag hade som tur var, förutseende som jag ibland kan vara, satt larmet på mobilen utifall att jag skulle råka somna. Men vad gör det för nytta när jag är mer svårväckt än en sovande fyllecellsgäst? Lyckades med bedriften att i 1 h och 50 min snooza den fruktansvärt enerverande larmsignalen, medans jag själv befann mig i drömmarnas land. Allt annat än bra gjort! Det var bara att kicka igång motorn och trycka plattan i mattan för att över
huvudtaget ha en chans att komma i någorlunda rätt tid till festen.. Efter att ha dumpat Bessy hos M&S och fixat A. signering av födelsedagskortet, fick den lilla gröna jobba hårt in till Kalmar. Bästa liknelsen är nog att det såg ut som om jag stulit både bil, bensin och körkort.

Ett supernice kalas egentligen, men efter en vecka i motvind kunde jag inte riktigt avnjuta tillställningen på ett önskvärt sätt. För mycket i huvudet, en icke utläkt förkylning och alldeles för lite sömn trots eftermiddagens stulna timmar satte stopp för en fulländad kväll. Hann dock med ett par intressanta samtal med J & B.
Gav upp vid tolvtiden då jag insåg att jag bara ville hem till sängen..

Och så sitter jag här nu, och kan inte sova, fast det är det enda jag vill. Men jag har ju ingen annan att skylla på än mig själv!  Suck..
Måste försöka ialla fall, det är inte lång tid kvar innan det är dags att möta en ny dag igen!

Sömnlös stormnatt...

Har genomlidit ännu en nästintill sömnlös natt i rastlöshetens tecken. Jag är helt ur balans, skulle behövt en lång, terapeutisk nattpromenad. Men det kändes inte som om det var värt att ge sig ut på någon sådan strapats med tanke på att det blåste stormvindar och ösregnade.

Gårdagen har, som alla andra dagar, bara försvunnit. Fick sluta tidigare på det ordinarie jobbet, mellanlandade hemma för att njuta av en ridtur i solskenet. Njutningen kan ju definitivt diskuteras när hela hästen är spänd som en fjäder, tack vare blåsten. Men det höll det dåliga samvetet i schack, har faktiskt varit flitig denna vecka och lyckats hinna med hela 3 turer, och den är inte över än.. Efter att ha mockat och lunchfodrat färdigt, var det dags att bege sig till Borgholm för att hinna lämna Bessy hos nytillskottet i hundvaktsklanen- J. (vilken pärla!!)..
Sedan var det bara att åka vidare till dagens andra arbetspass. Kvällen förflöt otroligt snabbt och smidigt..
Hämtade hund och drack ett par koppar thé med J&Y, innan jag åkte hem för att sova- trodde jag, ja!

Nu ska jag återigen strax slänga mig iväg för att jobba lite igen..


RSS 2.0