Blue monday...

Världens lataste dag har jag haft idag, lika välbehövligt som farligt. Har börjat inse att jag nog är ganska genomtrött. Nåväl, bara jag hinner skärpa upp mig till fredag natt så löser sig resten! Har i alla fall tillbringat mestadelen av dagen i sängen med Beckfilmerna. Alla har vi våra egna sätt att ladda batterierna.
Det enda förståndiga jag har lyckats åstadkomma har varit en dusch av lermonstret till hund jag hittade hemma på pappas gårdsplan. Och en liten promenad på alvaret. Vet inte riktigt vad donnan har lyckats med, men halt är hon, förmodligen en överansträngning. Jaja, har det inte gått över på ett par dagar så blir det till att besöka hennes favoritställe- vetrinären! Nej, hon är inte normalt funtad!

Och så en liten tillbakablick:

I lördags var jag allt annat än duglig under hela dagen. Pallrade mig efter mycket om och men ur sängen för att gästspela på Kråkan i Oskarshamn. Denna stad upphör aldrig att förvåna mig- lika packat med folk som fyllenivån var hög.. Fick några konstiga förslag, men att bli älskarinna åt en översexuell norrlänning á la 50+ med en fru som inte misstycker, stod definitivt inte på dagens önskelista. Hujedamej, tur att man är härdad!
Begav mig hemåt med en pratglad och full kusin i luren som "hålla-mig-vaken-sällskap". Åkte förbi L´s lägenhet för att packa, rensa undan och hämta Bessan.
Väl hemma på ön igen var det äntligen läge att käka fast föda. Kombo J´s pastasallad slank ner oväntat lätt och attans så god den  var!!
Somnade mätt och belåten till Beck.

Söndag: sov länge, ända till 13.30. Kollade färdigt på Beck. Packade för natten och åkte därefter ut för att fira pappsen och äta kroppkakor med nästan hela släkten. Högljutt , men trevligt var det..

Från 18 var det jobb som gällde!

Nu ska jag kolla färdigt på Beck nr 17, sen blir det en runda med Bessy innan det är dags att sova.


Not worthy?!

Det har ju hunnit hända en hel del sen i onsdags. Torsdagen gick åt till att träffa C och lilla F för en fika på stan. Sen var det bara till att åka hem, rasta Bessy och slänga sig i säng. Sista nattpasset på en vecka gled förbi oförskämt snabbt. 

Fredagen var minst sagt hektisk- sov tre timmar, städade, fikade med M och gudsonen S, vidare till M för ett par koppar thé, uppdatering och hundpromenix. Åkte sen över till Öland för att hämta M, köpa foder till B och hämta ut pappas födelsdagspresent. Tillbaka till Kalmar- utgång med M, N och J. Spelade nåt kortspel som i stort går ut på att göra sina motspelare så fulla som möjligt. Och det lyckades ju definitivt. Träffade A och Y ute. Äsch, jag förstår inte så mycket mer av kvällen... mycket konstigheter.(Därav rubriken bl.a...) Men jag hade grymt kul iallafall.  Vaknade imorse av att baksmällan var ett faktum. Lyckades somna igen efter mycket om och men. Har degat runt i min morgonrock konstant sedan jag vaknade gång nr 2. Nu ligger jag återigen i sängen och tycker lite synd om mig själv. Man får göra så när det är självförvållat, för att tigga sympati i onödan gör jag bara inte.. Tanken är att jag ska försöka sova lite till. Sen blir det Oskarshamn ikväll. Även om det är en konstig stad så kan det inte bli värre än Sandra, vad som än händer.
Så, nu stänger jag de blå.

Om jag inte hinner dö...

Jobbar som vanligt. Själv med killen ett par nätter innan jag smyger på min veckoledighet. Har gått bra än så länge så jag håller tummarna för att det fortsätter så.
Fullspäckat schema som vanligt. Fläktrens i L´s lya. Gubbarna skulle komma mellan 8-16 stod det på lappen som damp ner genom brevinkastet. Ingen bra tid alls tyckte jag, så jag klottrade ner ett litet snällt meddelande på svarslappen: OBS! Sovande person i lägenheten. Kom, om möjligt, efter klockan 13. Tackar! Och de fattade galoppen galant.. 13.10 knackade de på och frågade lite försynt om jag sovit färdigt! Me like! Därefter flydde jag fältet med Bessy för att handla lite. Gissa om byrackan hade fanclub när jag kom ut 10 minuter senare?? Jajemän, visst hade hon det- tre farbröder som stod på behörigt avstånd och beundrade pälshögen och pratade barnsligt med henne! Knallade hemåt för att invadera tvättstugan och påbörja projekt lägenhetssanering.. ( Det tar nog bara liiite längre tid än jag trodde, men jag siktar på att vara färdig senast fredag em.) En tantvila på maten innan jobbet och sen blev det kväller och bara till att börja arbeta. Bokade ett antal fikadater och bestämde med T att det blir en Gävletripp sista helgen i januari. För det har jag lovat. Att komma upp och göra stan osäker en helg om hon blev singel. Och det var hon visst nu. Så då måste jag ju göra det. För ett löfte är ett löfte. Så om jag inte hinner dö innan, så blir det så, så det så!


Det slog mig...

.... att föregående inläggs rubrik kan misstolkas.. Haha, what the heck, jag bjuder på det... Det är ju han och jag oxå, haha, klura ut det den som kan!!  ; )

Denna dag har även den snurrat iväg kvickare än en avlöning, men jag har hunnit lite iallafall.
Började med en snabbkurs i hur man anmäler dagar hos Vikariepoolen. Trodde de skojade när de sa att det skulle ta en timme. Vaddå känna sig inkompetentförklarad?? Men det tog inte mer än tio minuter innan jag kunde lätta från stolen.
Åkte och handlade lite till lunch- som aldrig blev tillagad. Fastnade framför Beck nr 9, Spår i mörker.
Var inne i Kalmar vid 16.30- personalmöte. Fixade ledigt till 1 november, ska lätt på Rockfesten, och det händer ju inte så mycket mer nu innan sommaren igen. Bäst att passa på helt enkelt.
Kikade förbi kollektiv nr 2 efter mötet. J har varit så söt och fixat min dator, den fungerar redan mycket bättre!
På väg hem till ön inhandlade jag en luxiös middag á la McDriven. Haha, med andra ord- allt annat än välsmakande, men för all del mättande.
Veckan som kommer är väl lika fullproppad som vanligt. Nu ska jag ut på en promenix med Bessan, sen blir det Beck nr 11 och kanske 12!

Jag å Mikael <3

ALLT bara snurrar fortfort och själv går jag mest förvirrad omkring i cirklar. Ännu en helg som fullkomligt rusat förbi mig. Förvisso jobbat, men sen då?
Jo, det är klart.. var ju på läkarkontroll via jobbet i fredags. Kikade runt en sväng på stan med hund i släptåg. Handlade. Fixade middag och sov därefter in nattpasset. Ja, det var fredagen det.

Klev upp för tidigt på lördagen. Hann bara sova 4 timmar. Åkte över till Färjestaden för att shoppa lite. Fixade käk. Försökte sova lite, men mer än en halvtimme var omöjligt. Jobbade natten, trodde allvarligt att jag var döende i ren trötthet.

Söndag: Kom hem vid 8. Sov till 11.30. Tack! mina högt värderade grannar för att ni ser till att jag inte slösar en enda onödig sekund på den fullständigt meningslösa sysselsättningen som kallas sömn. Sur och definitivt allt annat än utvilad inser jag risken med att ligga kvar i detta surmulna tillstånd- med lite god vilja hade jag förmodligen lyckats ta livet av mig genom att hänga mig i lakanen genom fönstret, slå sönder ansiktet mot någon av sängstolparna i förhoppning om att förblöda eller helt sonika anmält mig som levande måltavla vid försvarets övningsskjutningar á la skarp ammunition..
Blev åtminstone lite uppmuntrad av att B kidnappat hunden på en söndagstur till någon stenruin= jag fick äta frukost innan det var dags att  gå ut med Bessan igen. Med en något högre blodsockerstatus började dagen se lite ljusare ut. Fortfarande för trött för att engagera mig i något seriöst göromål valde jag att tillbringa mina resterande timmar innan kvällspasset med Persbrandt i sängen. Nu är jag färdigjobbad och har precis varit ute med Bessy. Nu ska jag återgå till Mikael och bara inte göra någonting alls.

Meningsfull helg... verkligen.

Kort och koncist...

Eftersom jag är tröttare än tröttast möjligt blir det en sammanfattning i gårdagens anda:

Vaknade.
Bessy.
Pratade med Nina och Nonna.
Ringde Vikariepoolen, Ams och Masen.
Dammsög.
Lämnade nyckel och DVD i Arbelunda.
Bessy i himmelriket- 20 sjundeklassare som avgudade henne.
Åkte hem.
Present till Minna.
Beckfilm nr 5.
Thé.
Beckfilm nr 6.
Planer med P.
Bessy.
Slog in paket.
Beställt födelsedagspresent till pappa.
Skickat beställningar och flyttkort.
Handlat.
Lämnat Minnas födelsedagspresent hos Nonna.
Bessy.
Lekt psykolog åt x:et.
Kollat på film och druckit thé med P.
Fått massage. (Tack)
Bessy.
Packat.
Nu sova.

( Tack för sällskapet och massagen, det var nästan skönt- jävla sadistfasoner!! Hehe... ; ) )


Monoton??

Uppdateringstime:

Lördag:
Städade färdigt lägenheten.
Skippade rallyt och drog en tantvila istället.
Dusch, iordningfix och till Kalmar- Sandra och Arvingarna- EJ FRIVILLIGT, JOBBADE!!!!!
Arvingarna suger, och sen när blev det hårdrock att spela dansband?? Nitbälte på någon som klinkar keyboard och smilar smörsliskigt?  Vart tog hawaiiskjortor och tofsbeprydda loafers vägen? Då kände man ju igen genren på mils avstånd? Otrevliga var de oxå...
Backade dessutom på bordet, har inte hänt innan- jag skyller allt på bandet...
Hem igen.
Lillasyster våldgästat. Lämnat fin inflyttningspresent - vad är det med pumpor på fyllan, syster?
Ut med hund på nattrunda och sen sova.

Söndag:
Städade.
Dammsög bilen.
Hämtade grabbarna, handlade och åkte mot Kalmar.
Fixade käk.
Kollade på Pretty Woman, däckade.

Måndag:
Långrunda med Bessy.
Tvätta.
Besssyrunda.
Middag.
Sova.
Bessy.
Jobba, 21-07

Tisdag:
Morgontur med Bessy.
Sova.
Bessy.
Middag.
Sova.
Bessy.
Jobba, 21-07

Onsdag:
Packade ihop mig och åkte över bron..
Borde inte ha kört bil efter vaken natt, upptäckte det på vägen.
Thé med kusinkombon.
Inledde ett Beckrace- somnade efter 10 min.
Vaknade, försökte med filmen igen- somnade.
Vaknade igen, gav upp filmen, gick ut med Bessy istället.
Byta skor och handla.
Lägenhetsmöte.
P-trakasseri- nonchad, om det tycker jag inte.
Blogguppdatering..
Inga vidare planer.
Slut.


(Vältrade mig slutligen i 4 Beckfilmer. Somnade. Vaknade vid 4.30. Bessyrastning. Somnade om.)



Angående..

kommentaren från Napoleon i inlägget: "Ge fan i mig nu, tack!"

Nej, du behöver absolut inte backa! Dig kan man ju ha en diskussion med och faktiskt få lägga fram sin egen sida av "familjefejden" utan att få en utskällning innan man hinner öppna truten. Tack för senast, mycket trevligt tyckte jag!!
Många kramar från mig!!

Livet i gungning...

Mycket runt omkring just nu och det är lite tröttsamt ska jag villigt erkänna. Har inte riktigt orken till att bry mig längre.
Har lyckats överleva mina två första nätter på nya jobbet. Kido är hur go som helst. Invigde dock med en vaken natt under mitt första pass och somnade inte förens runt 6-tiden på morgonen. Fördrev tiden med att kolla på film, spela poker, kika på teckningar, korttrix, och läsa serietidningar hela natten. Försökte ett antal gånger att lirka ner honom i sängen, men icke- då kunde han ju somna och detta var visst inte önskvärt från den unge herr´ns sida. Nåväl, jag hade ju inga större problem med att hålla mig vaken den natten iallafall. Skulle lånat lägenheten av pappa och K, men glömde givetvis nyckeln på Öland. Typiskt mig i stressade situationer, så jag är inte förvånad. Löste det bekymret med att våldgästa N och på något vis är jag nu inneboende där! ; )  Bästa tänkbara upplägg eftersom jag sover när han är på jobbet! För att inte tala om hur mycket närmre jag nu har till min arbetsplats.. kan banne mig inte bli bättre! Började min vistelse där i torsdags med att tvätta och smågreja lite innan det var time för middag. Korvstroganoff blev det, och faktiskt till och med ätbart.
Sömnen däremot är det väl sisådär med. Vaknade efter 5 timmar i bingen i torsdags, och efter 4 timmars sömn idag.  Mindre bra, men det tar ett tag att ställa om sig när man jobbar natt, så förhoppningsvis kommer det att bli bättre.
Grabbarna åkte till Danmark idag (fredag, och det är redan tomt) och jag begav mig hemåt efter mycket om och men, för att städa ur den gamla lägenheten som kombo nr 1 påbörjat under dagen. Hann en bra bit, men fick lämna dammsugning och moppning tills imorgon på grund av trytande ljus ute och lampbrist inne. Hemma i kollektivet var det kalas när jag återvände. Helt slutkörd, men att somna var det värre med. Är så dödens trött, och har så varit hela dagen. Men att Mr Blund skulle hitta hit frivilligt är lögn i helvete. Så nu sitter jag här och knappar- hur patetiskt är inte det egentligen?? Skärpning på mig!
Imorgon, lördag blir det till att städa färdigt lägenheten, köpa ny rallybil, ta itu med tvätten, jobba ett dubbelpass och sedan återigen bosätta mig och Bessan på andra sidan bron ett par dagar framöver.
Nu känns ögonlocken ordentligt tunga, bäst att passa på innan jag piggnar till igen!
 Natti, natti!

Att en dag som...

börjar så bra, kan få ett så kasst slut borde inte vara tillåtet!

Sovmorgon, efter att jag tackat nej till jobb, vänt mig om i sängen och somnat om, till 9.30. Drog därefter en ordentlig städning av mitt rum innan Thessan kom på frukost. Hann inte riktigt med allt innan hon anlände, så fönstrerna fick vänta tills vi var klara! När de var färdigputsade kidnappade jag hyresvärdens sopborste och gick lös på balkongen.
Mamma kom förbi på en fika, blev sittandes i nån timme eller två. Fortsatte med hund i släptåg till faster T med Napoleonbakelser. Hon fyllde år i söndags, men eftersom jag jobbade då ( som så många andra gånger) fick det bli en salongsfika medans hennes kund väntade ut färgningstiden. Mycket trevligt. Sedan bar det av ner mot världsmetropolen igen, och hem till S på pasta och bacon/ädelost-sås.. Yummie!
Stackars Buster var sig inte lik efter en hel dag hos vetrinären, men verkade lite piggare när vi gick.
Landade hemma runt 20 tror jag, dödens trött! Kollade lite på TV samtidigt som jag borstade Bessy, och senare farsen 
" Hotell-liggaren" med bla Robert Gustafsson och Suzanne Reuter. Sådär bra.
Därefter tog den bra dagen slut... . Duktigt jobbat syster! Det är sällan jag blir så förbannad som jag blev igår. Men det har jag ju redan kommenterat i mitt förra inlägg, så nog om det.

Idag, tisdag, har jag väl inte gjort alltför mycket. Morgonrunda med Bessy, kollektivfrukost och en tantvila innan jobbet.
Eftermiddagen har varit hur soft som helst. Kollade på The contract med Morgan Freeman och John Cusack. Segare, spänningsfattigare och mer händelselös actionthriller får man leta efter. Mycket besviken..
Nu ska jag försöka läsa ut boken jag påbörjade vid tvåhugget idag.
 Natti, natti...

Ge fan i mig nu, tack!

Kan ni inte bara backa och ge fan i att lägga er i sådant som inte angår er?? Återigen är det jag som är Djävulen personifierad, man tackar!!! Alltid lika trevligt när det bara är en version som gäller..
Känns riktigt bra... eller inte. Men orka
bry sig, jag ger upp! Nöjda nu?


Fascinationen är överväldigande...

... när det gäller människor som anser att världen kretsar just kring dem själva.
Kan man inte få skriva ett jävla inlägg utan att det ska tolkas utifrån någon annan än mig själv?
Så lillasyster Fia, det jag nämner i föregående inlägg har inte ett skit att göra med dig, ska det vara så jävla svårt att fatta att det finns annat att reflektera över än dig och ditt patetiska liv? Och angående den "smittade och äckliga skvallerkärringen" ( jag citerar Fias kommentar...), så finns det ett antal fler personer jag servar som kassörska, än just personen du har i åtanke. Jag har allt annat än tid, lust eller intresse att engagera mig i dina åsikter gällande detta ämne, jag gillar henne och skiter fullständigt i vad du tycker om det.. Och varför orkar du ens bry dig när vi knappt kan enas i en enda åsikt? Svårt att vara stöd och ge råd till någon som verkar tro sig vara allvetande. Vi har en enda sak gemensamt- samma föräldar. Bra där...

Livet i övrigt känns toppen tycker jag. Är förvisso så trött efter mina sista intensiva jobbveckor att det ständigt värker i kroppen, huden ömmar och ögonen svider. Men snart är det äntligen måndag- mina första helt lediga dag på 4 veckor.... åhh vad jag ser fram emot  den!! Ska knappt inte göra någonting alls.. bara städa, fixa med papper, ringa några samtal, tvätta lite till, fika med T och ta det lugnt!
Börjar mitt nya jobb på onsdag, känns riktigt bra. Det innebär dessutom att jag kan dra ner lite på jobbandet, vilket är mer än välbehövligt!

Helgen har varit hård, som vanligt. I fredags var det hångelkväll för kombosarna. Flydde fältet och agerade fyllechauffis istället. Hyfsat kul, men eftersom jag nästintill kunde somnat ståendes var jag ganska off. Fick sovsällskap- börjar kännas som en vana, och John Blund fick inte göra entré förrens runt 6-tiden, det pratades som vanligt på tok för mycket!  =)

9.30 började min lördag med fönsterputsning hos faster T. Lämnade Bessan i Arbelunda eftersom jag jobbade 16-02, och tyckte det var bättre att hon fick lite semester från matte. Hämtade upp J på vägen hem och därefter var det dags för frukost med honom och M.
Kvällen på Sandra var ganska intressant, men spelet gick åt skogen. Lagom sur när jag åkte hem igen.

Idag har jag:
Hämtat hund, bråkat med min fantastiska syster, tvättat, duschat Bessy, jobbat,druckit thé och skvallrat med kusinkombosen. Nu är det meningen att jag ska sätta mig framför TVn och fluffa till fröken med hårfönen och diverse borstar. Får se hur länge jag orkar! Imorgon blir det definitivt sovmorgon!!!!

Men jag tackar för att nyheter gällande "familjen" kommer ryktesvägen, känns ju verkligen som om jag har förlorat något värdefullt efter denna dags verbala utbyte...

Goda nyheter??

Jag vet inte vad jag ska känna, tycka eller tänka. Hjärnan är nog smått överbelastad i vanliga fall och inte blir det bättre av dåliga nyheter. Ja, ha en bra dag då var det enda jag lyckades klämma ur mig, när informationen landade på varubandet som något smittat, äckligt och omöjligt att ta ställning till just då. Men jag stänger väl av som vanligt .. eller? Just nu vill jag bara fly, gömma mig någonstans, supa mig full och vakna ovetandes dagen därpå. Men inte ens det lyckas jag styra upp? Kasst så det skriker om det. Och mitt upp i alltihop så borde jag sova för länge sen. Ännu en lång arbetsdag framför mig. Men som sagt, med en hjärna som vänder ut och in på sig själv är det svårt få någon lugn och ro. 

Dagen för övrigt har varit ganska kass den också... 
Det fascinerar mig att människor kan vara så jävla otrevliga och sura utan att jag är någon bidragande faktor till detta. Lik förbannat får man ta skiten. Eller att personen framför dig får ett smärre nervsammanbrott då hon måste använda sitt VISA för att lösa ut sina varor. Inte heller i det fallet förstår jag hur detta skulle kunna vara mitt fel, men visst faan är det givetvis jag som får smällen i alla fall. Jag passar inte som kassörska. Jag fick tvinga tillbaka flertalet impulser som hade resulterat i tråkigheter för min egen del. Men jag hann hejda mig innan det slant över tungspetsen.

Nu ska jag minsann lägga mig och vänta på Mr Blund.

RSS 2.0