Singer dig nästa 11 inom...

Rubriken är kontentan av när jag är tvungen att lämna över kontrollen till någon annan.. Men jag överlevde det också, jäklars vilken toppenkväll resultatet blev..

Efter att ha sprungit en runda på systemet och panikshoppat kvällens outfit blev det middag på Blå. Första besöket för i år, alltid lika mumsigt! Trodde att det bara skulle bli J & Y förutom mig själv, men fick sällskap av T, E, A, J, & M också.. Y & J var duktigt hemlighetsfulla och jag fick inte veta någonting om den fortsatta kvällen. Kontrollfreak som man är gillades inte läget till 100% just då. Därefter trycker de på mig en ögonbindel och sätter mig och hund i bilen för en liten tripp till Kalmar- vilket jag listade ut ganska snabbt! Hade till och med koll på deras villovägar..
Har ju min lilla mani när det gäller bron- jag måste röka! Inte ens förbundna ögon kunde hindra detta måste! Bara lite knäpp är jag.. Tappade däremot lokaliseringen en stund i Kalmar, men visste precis vilken källare jag var i när vi kommit till slutdestinationen, vilken jävla fena man är!! A, P, B & P droppade in efter en stund.. Färden gick sedan vidare in till stan. Hamnade på O´Leary´s och senare Harrys. Kvällen var tiptop, full som en alika och massor av kul människor- kan man annat än att gilla läget!
Hämtade Bessy med taxi och åkte hem till A för att sova, totalt slutkörd men ack så nöjd!! .

Vaknade vid 10 av att A drog igång sin blender.. såå seg. Packade ihop mig, rastade hund och plockade upp J på väg till bilen. Sen var det raka vägen till Maxi för att fixa grejerna till marängschwissen som skulle serveras hemma hos pappa en timme senare. Borde insett att jag var sent ute, men hjärnkontoret funkar inte som det ska idag.
Det var en lugn och trevlig fikastund med familjen iallafall. Nu ska jag städa av lite, mamma kommer imorgon. Sedan blir det kalas hos kombon, fast idag blir det definitivt nyktert!


Jag ska på kalas...

Ja, då var det fredag igen. Tycker att mina veckor bara innehåller måndagar och fredagar.. fattar inte vart de andra tar vägen..
Har inte kommit in på nätet de senaste dagarna, så det blir en snabbresumé:

Onsdagen var helt och hållet min dag! Mizz S kom med fika, länge sen vi sågs nu så det fanns ju en hel del att uppdatera.. Började jobba vid 16, så blev jag firad igen när B hittat hem från Kalmar. Tur att man bara fyller en gång om året, bakelser och kladd flera gånger om dagen är inte gott!
Hann dessutom med att ta en diskussion angående schemat med M, som surar ihop för att hon inte får sin vilja fram. Men fatta grejen- hon tänker inte köra 12 mil för 19 timmars arbete. Hur är man egentligen funtad då? nåväl, jag vet att jag har båda mina chefer på min front, så det här slaget kommer jag definitivt gå segrande ur!! Hehe..
Gjorde väl inte så mycket annat under kvällen, pratade lite med H som vanligt.

Igår bestod nästan hela dygnet enbart av jobb..
Slutade i Kroken vid 16, åkte hem och kastade mig i säng för en stunds sömn innan det var dags för nästa 10-timmarspass. Det var ju ett tag sen jag jobbade vaken natt, snacka om att jag var trött!! Paret jag var inne extra för sov givetvis hela natten också så det var bara till att sitta av tiden..
Får väl erkänna att det var tur att H underhöll mig enda fram tills jag landade i min efterlängtade säng runt åttasnåret! Men sova länge som planerat? Eller hur, dream on. Vaknade vid 12 och insåg att jag kommer vara outhärdligt trött ikväll, och det är det inte läge för eftersom det blir kalas!

Så planerna från och med nu ser ut som följer:
14-15 Sömn
15-16.15 Fixa stallet, mig själv och packa
16.15- 17 Lämna Bessy, ta mig till Borgholm, träffa J
17-18 Bolaget och panikshopping
18 Pappa Blå, sen har jag ingen aning eftersom det är hemligstämplat... det enda jag vet är att jag ska vara hos pappa vid ett imorgon och fira min födelsedag med marängsviss, haha..

Jag är lite nervös, men fortsättning följer förhoppningsvis...

Bara 365 dagar kvar...

Nej, jag kunde faktiskt inte tygla min otålighet, så nu är det första flyttlasset installerat i mitt nya hem!  Har inte gjort mycket annat nyttigt på hela dagen, bara glidit runt i mina döskalledunisar, druckit thé, pratat i telefon och suttit framför datorn. Det finns så mycket sköna/ vackra möbler jag bara VILL ha... Som tur är sitter jag hemma och drömmer, hade jag befunnit mig på varuhusen vore jag åskilliga tusenlappar fattigare vid det här laget! Fastnat för massor av grymma byråar, hyllor och annat småplock, och det behövs för att vi ska få plats båda två!

H hörde av sig, lite skumma meddelanden damp ner med jämna mellanrum. Fick förklaringen till denna frispråkighet under bilfärden hem- fulla och barn lättar sitt hjärta utan betänksamhet... i detta fallet det förstnämnda- jag är nervös! Men jag tror jag lyckades snirkla mig ur det hela riktigt snyggt. Har återigen blivit påmind om att ge fan i telefonen på fyllan.. Tredje gången gillt? Skulle inte tro det...
Har uppenbarligen avslöjat på tok för mycket angående torsdagens bravader, hehe..

Käkade första gemensamma middagen med min blivande kombo ikväll, bara att slippa laga mat och förtära den själv är underbart.. Känns bara bättre och bättre med denna flytt!

Grattis till mig- bara 365 dagar kvar till 30... börjar bli stressigt nu!


Ja, tant börjar bli gammal...

Bakfylledag 2, jag hatar hur jag funkar!! Igår kom segheten och illamåendet, idag var det dags för skallebanken att bita sig fast. Vilket den givetvis har gjort med bravur. Fy faan..  Ja! Tant börjar bli gammal...

Lugn dag på jobbet, fast jag lyckades välta ut en hel balja vatten över sovrumsgolvet.. Ja, har man inte redan jobb kan man ju alltid skaffa sig lite extra! När jag skulle hem glömde jag att plocka in mina skor från biltaket,  pressade gladeligen lite extra på gasen och tappade dem i första kurvan. Min stackars chef fick hämta dem efter att grannen ringt för att informera henne om läget.. Men nu vet jag ju iallafall vart jag har dem!

Skvallrade lite med N om helgen, och våra arbetsplatssituationer.. Har dessutom plockat ner nästan hela köket i kartonger.. Nu är det ju faktiskt bara 3-4 veckor kvar tills jag flyttar, haha.

Imorgon blir det studier hela dagen, samt lite städning inför helgen. Får väl se om mr H vågar komma hit efter lördagens fylletrakasserier! Tror faktiskt inte det, så jag har preliminärbokat J för premiärrundan på Blå.. sen får vi väl se vart vi hamnar resterande del av kvällen!!

Nu ska jag skriva av mig lite i min andra blogg tills tröttheten hittar mig!!
 Overandout...

Påskmiddag och helikopterfylla...

Lördagen var tokbra. Efter en kortare biljakt lyckades jag få tag på lillasyster K, som lånade ut lägenheten över natten. Passade på att överlämna hennes ena födelsedagspresent, samtidigt som jag snodde henne på nyckeln till lyan. 
Vidare ner till Borgholm för att hämta J som skulle med in till Kalmar. Landade hos A. runt 18-hugget, klev innanför dörren och satte mig vid dukat bord! Satan gott alltså.. Vore det inte för att jag är emot giftermål kunde jag friat till honom omgående! Efter lite klurande kom vi fram till att det bästa alternativet av partykaraktär vore att sova över där, istället för i lägenheten, och på så vis slippa knalla bort till Funkabo med Bessan i snöyran innan utgången. Sagt och gjort, smög på spriten en stund senare och blev duktigt på snusen...
Övriga folket började droppa in runt sjutiden och senare därifrån vidare in till Harrys och O´Learys, fick ju pendla däremellan för att kunna vara lite social med alla! Borde kanske ha ringt runt och bett om ursäkt för min telefonterror eller åtminstone skickat ett litet ömkligt sms idag, men vad fasen, det händer såå sällan, så det är väl smällen jag får ta efter en kväll ute. Höll på att frysa ihjäl när det var dags att bege sig hem till A igen, fick vänta JÄTTELÄNGE innan det kom en taxi och räddade oss. Var helt övertygad om att  jag sänkt min temperatur med ca 36 grader och var närmast död. Men värst av allt- helikopterfylla, aj aj aj.. inte bra alls det! Tyckte jag kände mig lite smått susig, men när jag skulle resa mig upp var det som att åka virvelvinden.. Jag hatar det, men H som befann sig i andra luren hade ju iallafall kul på min bekostnad. För att inte tala om alla grodor som bara hoppar och far ur truten på mig i detta tillstånd.. Men jag tror att jag lyckades styra till det ganska bra i slutänden, ganska stolt över den prestationen med tanke på att vi avslutade samtalet vid halvsex..

Vaknade vid 10, UTAN baksmälla.. fantastiskt! Packade in hund i bilen för att åka på familjemiddag hemma i Arbelunda.. Kom tidigt, så det blev att hjälpa till innan alla andra anlände. Käkade riktigt god potatisgratäng och lammstek. Sedan var det kört! Bakfyllan infann sig som ett brev på posten.. ingen blykepa, men såå illamående. Men varför klaga, det var bara att bita ihop och åka till jobbet.. Fast jag hade mer än gärna legat hemma och tyckt synd om mig själv istället.
Nu är det dags att nana, ska som vanligt upp omänskligt tidigt för att ta hand om kusen och sedan jobba färdigt mitt måndagspass...

Tack kusin för all hjälp med pållen i helgen!! Du är bäst!!

And the winner is... THE bitch!!

Jävlars vilken härlig liten pingla det har dimpt ner på min arbetsplats.. hmm- NOT! Hade redan innan svåra intuiativa känningar av detta, men hon är värre än jag befarade!! Satan så fräck!! Men efter att ha pratat förnuft med frun i huset, så är detta problem nu ur världen..

Torsdagen fördrevs med allt annat än en tillvaro i ledighetens anda..
Käkade kroppisar med J, C och D. Genomförde äntligen vår inventering också.. bara till att packa om lådorna igen!
Träffade T på hennes rast, gick en runda runt "stan" och vidare till M´s dagis för att köra hem henne. Fastnade givetvis där i ett par timmar eftersom lillsyrran kom hem i samma veva. 

Trodde att hund hade sin vanliga släng av magsjuka, men hon piggnade till relativt snabbt igen. Antagligen var det avmaskningsmedlet som spökade med henne. Så istället för att krypa till kojs i tid så blev det en tripp till spontankalaset i Stacketorp... Snacka om att känna sig som 15 igen, lider fortfarande av sviterna efter skrattkramperna i magen..
Lyckades dessutom få två frivilliga övernattare med mig hem, den tredje ansåg sig vara kidnappad eftersom han missat att jag skulle norr ut, inte mot Borgholm.. Det var länge sen jag garvade så mycket, tror det var mer än välbehövligt.. Och vad vore världen utan P? Klockren är vad han är!!

Började denna långfredag med att köra tillbaka trion till den nu fortsatta festen. Fortsatte med 2x Borgholm, i mjukisbrallor, birkenstock, rufsigt hår och utan jacka.. Det snöade och jag kände mig lätt som Sveriges största byfåne- trots att halva Guntorpsligan var där! Men jag skulle ju bara lämna av grabbarna och köra hem på en gång igen..
Sen hem blev jag också, som vanligt skiter det sig när jag är stressad och just denna gång mötte jag mina förrymda får på trappen -igen!! Kunde blivit fina stekar av dem i det ögonblicket...

Imorgon jobbas det till 16, därefter ska jag snabbgratulera lillasyster, för att sedan dra vidare på påskmiddag hos A. Kanske vågar jag mig till och med på en liten utgång under natten också..

Känner att ögonlocken börjar väga bly, inte alls konstigt med tanke på den minimala sömn jag slutligen lyckades få inatt..

Don´t even go there...

Vaknade arg imorse, trött som ett as. Fåren på trappen och en damphund som vägrar gå in igen..
Operation B. kommer att genomföras i helgen! Jag är så slug när jag måste!! Krokarna agnade och utlagda, bara väntar på att det ska hugga...
Varför gå på berg när man kan leka med småsten, vad är det fröken inte fattar?

Borgholm nästa.. min lediga dag rusar iväg som vanligt!

Valium, någon?

Jag borde verkligen försöka sova nu, klockan är tre, men min hjärna är allt annat än trött!! Så här i efterhand kan jag bara konstatera att en liten nätt tantvila på 4 TIMMAR definitivt är att förakta.. Dumt av mig att glömma ställa alarmet. Har försökt efter konstens alla regler att göra mig trött, men utan resultat. Packat, pratat i telefon, borstat Bessy, tänkt på allt jag borde göra, tvättat, kollat på TV- men crimeserierna lyckas jag minnsann aldrig att somna ifrån, jag är ett hopplöst fall! .. Ja det förstås, jag har ju inte pluggat vilket var målet för den här kvällen. Men det hinner jag med en annan dag!
Har en del planer för morgondagen, så det blir inte till att sova ut heller- kan jag gott ha som straff!! Lovade mig själv och Jorrit att det måste bli en ridtur imorgon, oavsett väderleken, sen ska jag åka ner till Borgholm för att träffa J. och T, hämta FLER banankartonger (att man kan samla på sig så mycket välbehövliga prylar??) och handla innan det är dags att bege sig hemåt igen. Därefter ska jag ladda för att bearbeta chefen i helgen, det tas för stora friheter av nykomlingen.. och det gillas inte!

Nu blir det film, först ska jag bara hänga upp den sista maskinen med tvätt...


Nu, eller helst för länge sen...

Jag vill flytta NU, håller på att bli tokig bland alla fullpackade banankartonger och kassar!!  Hyllorna är nerskruvade, allt som inte används ligger förvarat. Borde satsa på Fen Shui.. Länge leve minimalistiskt leverne!! Skulle fixat med adressändringen idag tänkte jag, men fick ju avbryta när jag inte vet var jag ska bo.. hon skrattade gott åt mig i andra luren och välkomnade mig åter när min hjärna hittat tillbaka. Hur kan man bli så tankspridd?
Jaja, jag bjuder på den, men jag tänker inte förnedra mig igen utan fixar det över nätet nästa gång istället.  

Men att det ska vara så svårt att avsluta saker och ting för mig, jag förstår inte. Det är väl egentligen därför jag känner som jag gör. Gillar inte att vara här eftersom det bara är en påminnelse om att jag inte klarar av det. I vanliga fall har det bara varit till att dra så fort man har sagt upp kontraktet och trippa vidare. Ingen tid till eftertanke, inga känslomässiga yttringar eller någon uppsägningstid att överleva. Men nu av alla gånger, så sitter jag fast på grund av djuren och det är förvisso säkert bara bra för mig att behöva utstå detta, men särskilt kul? Skulle inte tro det. Mycket har säkert sin grund i min spontana och rastlösa natur, allt ska ske NU, fast helst borde det vara färdigt igår!! Jag är trött på att vara fattig, att bära ved, att elda, att ständigt vara uppbunden vid djuren, att behöva köra vart jag än ska, att hacka is på vattenkaret, mocka när det är mörkt, fodra kräken vid 6 på morgonen bara för att hinna tillbaka till jobbet i rätt tid, att behöva tänka ekonomiskt och parera min ärenden med sociala sammankomster.

Men det är snart slut med det, nedräkningen har kommit halvvägs- förhoppningsvis ännu längre, om allt går som planerat. Fast det är klart, med mitt oflyt kommer jag väl inte här ifrån innan den 1 maj lik förbannat!!



Dåliga vibbar...

..får jag av min nya kollega. Det är något med hennes karaktär som inte stämmer. Och hon gör mig ordentligt irriterad. Faktum är att jag sagt ifrån allt vad schemaändringar av min rad heter, men lik förbannat ska hon styra och ställa! Vidare är hon girig- me NOT like!! Men vi får väl se vart det bär hän. Jag tänker inte ge mig iallafall!!

Dagen började mindre kul- snön bara öste ner, blött och kallt. Jag är frusen och trött. Min söta chef höll på att skicka stressnivån upp över öronen på mig när hon ringde en halvtimme innan avtalad tid och säger att hon är på plats. Jaha, där står jag som ett fån, endast insvept i ett badlakan med håret drypandes av vatten och hör mig själv säga: det är lugnt, jag kommer om fem minuter!! Slängde på mig kläderna, fortfarande halvblöt, tvingade in Bessy från gården och skyndade mig iväg.
På personalmötet sades det inte allt för mycket, vi åt mest som vanligt! Behöver inte tänka på den biten mer idag och antagligen knappt imorgon heller. Matkoma säger jag bara. Så nu tänker jag ta en stadig tantvila. Därefter är det dags att trycka ner näsan i studielitteraturen igen. Ska banne mig bli färdig tills jag flyttar!!

Negligerar jag det onda, så känns det inte.
Känns det inte, så existerar det inte.

Marsväder...

Kan man bli annat än deppad när det är kallt, blötsnön trillar ner, himlen är allt annat än blå och man bara är energilös och trött??
Började morgonen med att fortsätta må illa, trodde att det skulle gått över efter mitt besök hos Ulrik inatt - men icke..
Tog ledigt över dagen, åkte hem och sov. Det värsta av allt är att jag inte gjort något vettigt på hela dagen. Bara suttit i telefon, packat och sovit. Men nu, vid klockan 10 på kvällen, då börjar min hjärna vakna och vill göra saker, trött jag blir på mig själv!
Ska strax fortsätta min telefonjour, har lovat H. att underhålla honom en stund medans han jobbar. Som tur är kan jag ju sysselsätta mig med annat samtidigt, så känns det inte som om tiden endast har sprungit iväg till ingenting. Ska fortsätta med studierna senare, efter att jag har lagt in en tvätt i maskinen, diskat och packat färdigt..

Gårdagen var rent för jävlig tristessmässigt sett. Sov dåligt på jobbet, hade en lång konstig dröm där jag var jagad. Och nog har jag sprungit alltid- lakanen låg ihoptvinnade i en hög under mig..
Men den var inte lika äcklig som drömmen under föregående natt där alla bara dog för mig. B. körde ihjäl sig, K&T. blev rånmördade i Amsterdam, M. drunknade, P. klämdes ihjäl i en olycka med fodervagnen, L. dog i en ridolycka, K,M,M&K blev kidnappade och mördade i Paris, och f-f dog av en hjärtinfarkt. Hade lite lätt hjärtklappning och våta kinder när jag vaknade!!
Skitväder var det igår också, så ingen ridning blev det heller.
Det enda bra jag lyckades åstadkomma igår var mitt igångsättande av studierna!! Så det är jag lite nöjd över!

Nä, nu ska jag plocka upp telefonen, för vilken gång i ordningen vet jag inte, och slå den utlovade plingen till H.

Jobb, jobb, jobb...

Känner just nu att jag helst av allt skulle vilja göra en fuling- sjuka mig, mysa ner mig i soffan framför en bra film, och inte förflytta mig därifrån förens det är dags att kliva upp imorgon.. Önska kan man ju alltid!
Verkligheten ser lite annorlunda ut; är bara hemma och vänder känns det som. Gick av passet i Byxelkrok vid 16, hinner packa lite innan det är dags att gå på vid 20 igen.
Nästan samma visa blir det imorgon. Ledig mellan 8-16, så jag ska ut och rida det första jag gör när jag kommer hem, rensa rabatter och packa lite till om det behövs.
Frågan är hur länge man orkar, känns att man inte är 20 längre, även om det ska mycket till innan jag erkänner det frivilligt. Nåväl, ett tag/ några år till går det säkert! Tid att stöka vidare...

Statoilfrukost och övningskörning...

Tycker inte att jag har gjort annat än suttit i bilen denna dag. Packade in L. prylar i lilla gröna och lämnade Kalmar runt 9. Käkade mobil Statoilfrukost med Kajsa. Stannade till i Borgholm för att tanka och fixa lite ärenden. Hämtade fler banankartonger, och som den förvirrade och tankspridda person jag nu är glömde jag ju givetvis det viktigaste- att fylla på soppa.. Det var bara att vända i Arbelunda och åka tillbaka- till L. stora lycka eftersom hon behövde shoppa lite grejer inför kvällen. Tog en liten sightseeing på östra sidan och tillät henne dessutom att övningsköra sista biten hem. Men min bil gillar henne uppenbarligen inte! Kikade förbi min, för dagen, mycket pratsjuka farfar.
Åkte därefter vidare hem till huset, efter att ha berövat Bessy på en fortsatt drömtillvaro hos pappa. Tänkte att jag skulle ha ridit, men vädergudarna har inget förbarmande över mig! Så istället pratade jag en stund med en lite deppig A. Tyvärr visade det sig att mina onda aningar besannats..
Hann också att packa ner en massa badrumsgrejer och rensa i extrarummet innan det än en gång var dags att sätta sig bakom ratten för att komma till jobbet.
Eftermiddagen/kvällen har varit lugn. Mannen är sjuk- igen! Och därför är det mer än stillastående här just nu! Fast nu är det hög tid att sova, men innan dess ska jag läsa ett par kapitel och pussa hund godnatt..

Zombietillstånd och utflykter...

Gissa om jag var lagom trött när det var dags att lämna sängvärmen, och den enda önskan som fanns i min hjärna och den regerande bilden på min näthinna var en fortsatt tillvaro i min sköna säng..
Var helt färdig när jag gled ner mellan lakanen igår, men kunde jag somna? Svar: NEJ! Försökte grusa ögonen med att läsa den nya boken jag fått låna av chefen, men icke! Först tre timmar senare hittade John Blund fram. Nästan helt i onödan då jag skulle upp vid klockan halv sex för att fixa stallet och lämna hund hos pappa. Andra natten med 3 timmars sömn, och jag känner mig som en överkörd zombie.
Lyckades slutföra min relativt korta arbetsdag utan några större katastrofer, och fortsatte in till lillasyster K, fastnade en stund framför TV:n, slängde mig i bilen och körde vidare till M. och kidsen. Käkade, pratade och hann dessutom med en liten nostalgitripp. Kom på att H. inte bor alltför långt bort, och eftersom jag är en sann tidsoptimist, drog jag en runda förbi honom också! Attans vad sen jag blev! Åter till lillasyster för lite uppiggande treatment och vidare till releasepartyt..
Showen var tiptop, men den resterande upplevelsen var ganska tragisk. Porrskådisar, en transa som ALLTID är på mig och grovhånglande 60-åringar, var bara några av kvällens inslag.Får en allergisk reaktion när jag måste vistas i samma lokaler med snobbar. Tur för mig att det var just A. som var mitt sällskap, annars hade jag gett upp efter en kvart!
Måste påpeka att jag har VÄRLDENS BÄSTASTE kusin, som sköter om Jorrit, fåren och katterna när jag flummar runt på mina utflykter. Vad skulle jag göra utan henne?? Måste klura ut en riktigt bra "tack-för-hjälpen"-present, för det räcker definitivt inte bara med mina "kloka ord"!!
Nu har jag precis druckit en kopp thé med K. Ska strax bädda och äntligen få sova.. ganska länge också! Jag är inte svår att göra lycklig!!

Imorgon beger vi oss till ön igen, MÅSTE komma ihåg att hämta banankartonger på vägen så de inte delas ut till andra.. Tänkte-om vädret tillåter- hinna med att ta en ridtur innan det är dags att jobba- igen. Har tagit på mig två extra helgpass eftersom K. har sagt upp sig. Ur den ekonomiska aspekten är detta kanon, men ser man den ur ett mer hälsobaserat perspektiv är jag helt jävla rudad.. Bara på mitt "vanliga" jobb kommer jag att få ihop ca 200 timmar denna månad, och då har jag inte inkluderat mina extratimmar på de andra ställena.. Men en fin lön är att invänta i april- om jag överlever till dess.. Känner verkligen att det börjar vända igen!! Dags att knoppa..

Trött, tröttare, jag...

Borde definitivt ligga i min sköna säng och sussa sött just nu! Har en toklång dag bakom mig och ännu en imorgon.
Jobbat hela dagen, lagom lycklig eftersom mannen inte behagade att somna innan halv tre inatt, och jag är tvungen att kliva upp i ottan om kusen ska få komma ut. Så för att hålla mig vaken har jag sysselsatt mig precis hela dagen. Insåg när jag kom hem att det inte var någon idé att dra ner på tempot- sömnrisken ökar, det blev en långrunda med Jorrit i duggregnet- en riktig idiotritt, fixade stallet, suttit i telefon, och till sist försökte jag tina upp mitt genomfrusna jag med ett rykande hett bad. Är i skrivande stund helt färdig.
Imorgon ser min dag ut som följer: lämna Bessy hos pappa, jobba 7.30-13, hälsa på M. ute i skogen på andra sidan bron, hämta lillasyster, releaseparty för någon musikal med L&A, sen SOVA!!! Jag längtar redan till finalen!!

Fick bekräftat idag att det blir tattookryss den 4 april- nice!
Fasar bara för att jag blir sugen och på dåligt humör eftersom jag varken har råd eller är färdig med motivet till min ryggtavla!!
Men förhoppningsvis får jag massor med inspiration att färdigställa den!!

Dags att krypa ner i sängen...

Vårkänslor..

Ja vad ska man säga? Började dagen återigen med en rejäl migränattack, den andra inom loppet av en vecka- inte kul alls! Börjar likna tiden efter min crashlandning i källartrappan.. Fast då rörde det sig om 11 anfall på två veckor- ingen kul tillvaro! Hursomhelst fick jag sjuka mig från morgonpasset, och sova bort skiten.. Är fortfarande "tung" i huvudet, men det är väl smällar man får ta. Vaknade av att regnet stod som spön i backen, bara att ta sig ut till kusen och byta till regntäcke på honom.

Kusin B. hälsade på en sväng.. Hon måste ha känt att jag tänkte på henne ett par minuter innan hon lyfte luren. Så det blev en stunds terapithé, som vanligt!! Lika trevligt som alltid!

Har påbörjat mitt flyttstäd utomhus så smått, efter regnet tittade nämligen solen fram, fåglarna kvittrar och jag är på ett kanonhumör! Tyvärr känns det som om min tidsrymd bara krymper, och att jag inte kommer hinna med allt jag ska göra innan jag lämnar över huset till C.!!
Kanske det är dags att dra ner lite på tempot innan sommaren.. VA?? Skrev jag det där?? Inte då, effektivisering är det enda som krävs!! Ingen idé att sakta ner, då får jag ju bara en ännu större chock när jag ska in i snurren igen!


Nä, nu kallar plikterna.. hade tänkt hinna med en hel del innan det är dags att börja jobba- bäst att passa på medans energi finns!

Det där...

... snirklade jag mig ur snyggt!! F. ringde idag,och ville att jag skulle sjunga på L. barndop. Men grattis! Kul att vi hörts av sen hon blev mamma- den 25 november!! Det är ju bara snart 4 månader sedan.. Jag vill inte sjunga offentligt när det är så seriöst!! Prestationsångesten äter ju upp mig innan ens datumet är bestämt! Det måste ju vara perfekt!!! Frånsade mig faktiskt ansvaret att stå för sången. Däremot lovade idiotiska lilla jag att sjunga på ett eventuellt bröllop i framtiden- måtte de ALDRIG gifta sig! Om det nu skulle bli så trots mina önskningar, satte jag kravet att C. måste kunna kompa mig!

Har inte gjort så mycket idag. Jobbade ett kort pass mellan 10.30-14.
Handlade på vägen hem. Fixat ett nytt Visakort, eftersom det gamla är ungefär det femte eller sjätte som jag lyckats avmagnetisera inom loppet av 9 månader! Det är något fel på mig!
Har dessutom beställt ett skattemärke till automobilen, jag har väl bara kört "utan", sedan i september.. Eller inte helt utan egentligen, men märket sitter på instrumentpanelen,(efter att ha tvättat bort det), bara utifall att jag skulle bli stoppad av farbror blå!
Huset har jag ännu inte lyckats elda varmt.. trodde jag skulle frysa ihjäl när jag steg innanför dörren i måndags förmiddag, efter en alldeles för lång jobbhelg! Men jag jobbar på det!!!

Jorrit fick nya skor igår, och bilen en ny del i avgassystemet.. Som om min ekonomi inte redan är ansträngd denna månad!! Medans hovslagaren fick ta hand om kusen själv, gick jag och Bessy en lång morgonrunda från verkstaden till Ödekyrkan i Källa.. riktigt nice väder, det är vår i luften! Och på tal om våren- jag såg en vilsen trana när jag åkte till jobbet i morse, fast den verkade ganska trött, för den tappade höjd hela tiden.
Höll på att rida över en orm härom dagen också, men det vårtecknet hade jag kunnat vara utan,jag gillar dem inte!!!

Nu ska jag ta mig ut till stallet, sedan ska jag glida ner i ett varmt bad, och därefter lägga mig tidigt. Har en mastodontdag framför mig!

Bara 13 timmar kvar..

.. på mitt helhelgspass. Börjar onekligen att bli lite mör nu.
Har väl inte gjort så mycket utöver det vanliga, försökte städa lite, men mina axlar sade bestämt ifrån när jag kom så långt som till att torka ovanpå köksskåpen.
Plockade blåsippor under Bessywalken idag, tokigt tidiga, men nu står de här på köksbordet och bara är så blåa- underbart!
Något besök blev det inte igår heller. Men varför ska det vara så jävla svårt att bara lyfta luren och säga att man fått förhinder? Jag lackar ur på sådant!
Bessan har fått en total genomgång av päls, tänder och klor. Nu ska jag bara dammsuga upp efter henne, därefter tror jag att jag tar ledigt för kvällen!!!

Instinkter och intuition..

Eftersom jag fortfarande är fast på norra delen av ön, har dagen gått åt till att städa,laga mat, pyssla om mannen, tvätta, stryka, promenader och snickra på min nya blogg..
Tänkte att jag hädan efter ska bespara de stackare som hittar hit, från allt gnäll och min ständigt pågående tankeverksamhet.. Nä, inte riktigt så ligger det till.. Det jag gör är att försöka skaffa mig ett begrepp om vad jag gjort i mitt liv, sätta på pränt varför jag är som jag är.. Högst personligt med andra ord.

Bessy höll gladeligen (från hennes sida, inte mattes) på att bli påsatt av grannens schäfer Astro idag. Det var länge sen jag var så förtvivlat arg som just vid detta tillfälle, men det är faktiskt inte lätt att släpa 40 kg opålitlig hund baklänges halva promenaden. Jag ansåg tyvärr att jag inte hade så mycket annat att välja mellan- släpa eller att Bessy eventuellt blir dräktig..  Men jag börjar fundera över hur grann-gubben är funtad. Jag bad honom senast igår eftermiddag att hålla uppsyn över Astro- helst bunden, eftersom Bessy löper just nu.. Faan, hunden har väl aldrig sprungit mer lös än han gjort idag. Jag tror att han gör det på pin jävelskap, det aset..

Mitt besök har inte heller anlänt, fick en svag föraning av detta redan imorse.. Som jag påpekat innan- jag hatar min magkänsla!! Usch! Ta bort den...

Nu är det läggdags för mannen...

Fast på norra delen av ön..

Oj då.. tänkte jag skulle sätta mig här en stund för att dricka en kopp thé och sammanfatta dagen, men med min värdelösa tidsuppfattning är det bara till att vackert förflytta sig till spisen och fixa kvällsmat åt mannen..

Började med en ovälkommen migränattack imorse, ringde jobbet och fixade så jag kunde komma senare.
Har en ny kollega på jobbet, svåra vibbar därifrån. Vet inte varför, men det känns onekligen allt annat än bra, det är definitivt något som inte stämmer... Ringde min chef och kollade av vad hon egentligen uttalat sig om.
Tur det, många frågetecken raderades under det samtalet!

Vid 12 tvingade jag mig ur sängen, med förhoppningen att jag lyckats sova bort dunderskallebanken. Mockade stallet och packade inför helgen, sitter fast i Kroken till måndag morgon.. Varför kan inte H. komma redan ikväll? Det händer absolut ingenting på den här delen av ön, mer än sommartid, och då har ju varenda jävel luskat fram oss på kartan.
Så nu ska jag behöva sitta här, uttråkad och rastlös, och bara vänta tills imorgon.. Fast det är klart, har man inte träffats på 2-3 år, är väl en kväll a piece of cake!!

Många tankar blir det, mest i planerande banor. Bilverkstaden efter jobbet på måndag morgon, ungefär samtidigt  kommer hovslagaren och sen ska det jobbas lite i Borgholm. Ska ha "inventering" med J. snart, så vi vet vad som behöver kompletteras. Sedan är det snart dags att börja köra ner en del av flyttlasset för magasinering. Vidare ska jag hjälpa lillasyster att flytta hem hennes grejer från Kalmar på fredag, plocka upp Y. i Borgholm på vägen och tillbringa kvällen med att vara social. Fullt upp som vanligt med andra ord!

Nu kallar studielektyren, bäst att bara kapitulera...

Feberyrande och regnskurar...

Började dagen med en temperaturskillnad på 3 grader, en massa konstiga drömmar och ett ologiskt resonerande... Inte på topp alls! Skulle ha åkt till Eksjö-Nässjö-Mönsterås och hämtat/lämnat BJbord, men det var bara till att ställa in den trippen. Upptäckte att både fårens och katternas mat var slut, så det blev en tur till Borgholm för att införskaffa detta, och vidare till Kalmar för att hämta lillasyster samt betala hästarna.. Kände mig lite piggare när jag kom hem och har nu spenderat hela kvällen på att fortsätta rensa, packa och bära kartonger fram och tillbaka mellan rummen. Slipper tänka så mycket när jag har något att sysselsätta mig med..
Ska snart bege mig ut till stallet för att mocka, fodra och ta in Jorrit. Sedan blir det tidigt i säng, börjar redan klockan åtta imorgon bitti.. 

Jobbar hela helgen, hoppas på att H. kommer och underhåller mig. Kan bli lite lätt  drygt att vistas på samma ställe i tre dygn.. Har fått klartecken från min chef att det är ok, så nu är det honom det hänger på.
Jag håller tummarna..

Helt klart en ok dag, med tanke på starten och det urtrista vädret, som växlat mellan strålande solsken och ösregn hela dagen.. 


Closed down...

Har bara tagit hand om mig själv hela dagen, ledig först och främst- bara det är en toppenstart, solen strålar och jag har tagit en lång, skön ridtur på Jorrit i vårvärmen... Ja,det är i alla fall vad jag önskar att jag kunde skriva utan att ljuga. Sanningen att säga är att det är kallare än på länge, ridturen var allt annat än en angenäm upplevelse, tror att kusen är lite förkyld. Så nu försöker jag att tina upp mig själv med en kopp varm choklad. Trodde att jag skulle kunna glida runt på tomten och få en massa nyttigt gjort, men det var innan mina stackars tår blev förvandlade till is...
Har pratat en lång stund med H också, skvallrat lite om helgen och dess företeelser.. Shit, han tycker att jag blivit en mjukis (i mina mått mätta, hehe), och jag kan ju inte annat än att hålla med honom! Jag har ju inte varit mig lik den senaste månaden.. Men sen kröp mitt gamla jag fram igen och nu är allt som vanligt!! Lite förvånad över att det tog så lång tid att komma underfund med det och nästintill chockad över att det krävdes så lite för att stänga av igen.
Men nog om det.. har mycket viktigare saker att tänka på! Faktum är att jag hunnit beta av en bra bit på min toklånga lista, har dessutom satt den inom tidsramen från och med nu till flytten i april. Ikväll blir det till att fortsätta röja i huset, fixa stallet och styla Bessy. Fast egentligen kan  det nog vara till i morgon kväll då hon kommer vara hos pappa & K. hela dagen, vet ju hur damen brukar se ut och lukta efter att ha varit hemma hos dem.  
Nä, dags att stuffa vidare.. energin flödar! Gårdagens energikick resulterade i att jag lyckades ta mig upp på steghelvetet efter 2 månaders väntan/förnekelse,för att byta alla de trasiga glödlamporna i utebelysningen på stallet.. Det är ju en väldans tur att man inte lider av både av höjdskräck  och är mörkrädd!

Som en käftsmäll.. the bitch is back!!

Det bara small till efter att jag haft en pratstund med kusin B. Haha, fuck it, säger jag bara.. Det verkligen bara slog mig att det här är jag, så som jag ska vara.. Vad fan har jag att må dåligt över? Inte ett skit! Tänker inte vara snäll, har inga planer på att gå varsamt fram och vända ut och in på  mig själv, bara för att jag vet att alla mina hjärnspöken manar mig till att agera så, för att det är "nyttigt" för mig..
Ja, när fan vänder det? Jo, när insikten nitar en med en sjuhelvetes käftsmäll, och det är exakt vad som inträffat!! Har fortfarande mina jobb, sommaren närmar sig- mer blir det, flyttar snart- massor med packning och utrensning att genomföra, har en evighetslång "att-göra-"lista som kommer att bli färdig.Hästen ska komma i ordentlig form innan jag lämnar över honom, vindskyddet rivas, rabatterna rensas, lädret smörjas, gräsmattan räfsas, tattookryssningen och Sweden Rock överlevas och det ska hälsas på vänner... 
Och har jag föresatt mig det- så blir det så!! Så vad fan har jag egentligen att lipa över- INGENTING!!!!
Min totala urflippning häromdagen var välbehövlig, men nu klarar jag mig i minst tio år till!!

"Closing down now, no plans to get back here, so I´m throwing the keys away"...

Bara lite hårdare än innan...

Sänkte garden -men  varför gör jag något sådant idiotiskt? Behövdes inte mycket mer för att jag skulle inse att det är lönlöst att försöka vara någon jag egentligen inte är ämnad att vara.. God kvinna reder sig själv, för vem kan man lita på, om man inte kan lita på sig själv? Blir bara så jävla besviken på mitt tänkande och agerande, men nu är det slut med det. Jag är trött på att fly från mig själv, men det är det enda sätt jag känner till för att överleva, och hittills har det fungerat mer än utmärkt - så varför ändra på något? Har massor att begrava mig i vilket innebär att jag slipper tänka och kan tränga undan känslorna och bara rusa vidare... Bli den fulländade egoisten igen när det gäller att försvara mig mot allt som kanske kan göra ont!! Har dock lärt mig en hel del under den här trippen, så jag ska väl egentligen bara vara tacksam för allt som händer/hänt runtomkring mig. Har fått bekräftat att mina vänner är de absolut bästa i universum, att jag inte dör om jag låter dem komma lite närmare mitt "riktiga" jag. Borde ha insett detta för länge sedan,men de kom i rätt tid- när jag som allra bäst behövde dem. Och mitt i allt kaoset står jag- förvirrad och förundrad över att de faktiskt bryr sig! Jag kommer att fixa det här också, utan tvekan.. Kommer bara bli lite hårdare och kantigare än innan... men vem bryr sig!

Stalldag..

Har precis avslutat en minst sagt bumpy ride - Jorrit har vårkänslor eller så bara jävlas han...
Ska fortsätta med stallet strax, därefter ska jag sätta mig på trappan till sadelkammaren och putsa läder i vårsolen. Sen är det dags att bege sig till jobbet, mannen kommer äntligen hem idag!!

En ganska skön dag i övrigt, fick veta av min chef att de ansökta assistanstimmarna gick igenom- vilket innebär mer lön till mig!! Äntligen vänder det.. Dock finns det vissa hjärnspöken jag inte kan ta tag i under rådande omständigheter, utan får väl acceptera läget och hoppas på att det blir utrett snart ändå! Hoppas kan man ju som sagt..


 

Jag orkar inte fly längre...

Ibland undrar jag varför jag utsätter mig för att bli behandlad som jag blir! Lördagen jobbades det febrilt, därefter var det dags att åka in till Kalmar för att tömma hjärnan. Förfesten- av trevlig och lugn art, var kanon. Utgången ok- vann dessutom en del pengar! Avslutningen på kvällen vet jag inte ens om jag vill nämna... ont gjorde det. Trodde jag skulle få en chans att reda ut alla missförstånd,förklara mig, min rådande situation och varför jag agerar/reagerar som jag gör. Uppenbarligen var det inget som var av tillräcklig betydelse för den som var ämnad att höra detta. Fick mig ytterligare en riktig jävla näsbränna. I nuläget vet jag inte alls var jag ska göra av mig själv.. Det gör bara ont att inte känna sig värd något.. Allt jag vill är ju att få behålla denna person i mitt liv trots allt, ska det vara så jävla svårt att förstå? 
Tack vare en spontan,lång théstund och alldeles för många cigg fick jag iallafall ur mig en hel del av allt jävelskap. M. är en alldeles underbar person, som verkligen säger precis vad han tycker och tänker. Dessutom lyckas han vinkla aspekterna i alla möjliga och omöjliga riktningar. Otroligt nog tryckte han också på de mest känsliga punkter, och konstaterade att vad jag behöver är en total utrensning av systemet. Jag är så glad att vi tagit upp kontakten efter alla dessa år! Som om detta inte vore nog har han satt så många tankar och känslor i spel att det faktiskt resulterade i att jag bröt ihop i morse. Frågan är nu hur jag ska hantera detta, vad jag kan lära mig och hur jag ska lappa ihop mig själv för att inte bli ännu mer hårdhudad. För innerst inne vill jag inte vara en känslokall bitch, jag orkar inte fly från mig själv längre... 

Utrensning och nostalgivrål...

Borde egentligen sova för länge sedan, med tanke på att den kommande dagen blir lång! Men som vanligt har jag inte hunnit varva ner tillräckligt för att ha ro till det.
Har fördrivit dagen med högst ointressanta uppgifter som att tvätta, sortera papper, jobba och packa. Drabbades av ett obevekligt nostalgibehov efter jobbet, det var bara till att bejaka, sätta igång stereon och vråla ikapp med Whitney.. Varning för begynnande Bonnie Tyler-röst utfärdas. Det märks- utan överdrift, att det var länge sen mina chockade stämband fick anstränga sig så hårt. Men jag får väl passa på nu, medans jag inte har några grannar som störs...
Har inte så mycket mer att tillägga just nu... måste försöka sova ett par timmar innan det är dags att jobba igen.

"If you can´t stand to fall, you should not stand at all.
 If you can´t be small, you should not be at all.
 Why always try to be the sun up in the sky?
 If you are strong-show me you´re weak sometime"...


RSS 2.0